avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... retinerea corespondentei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

retinerea corespondentei

Decizia judecatoreasca privind programul de vizita al minorului cu drept de recurs in 15 zile mi-a fost retinuta de fostul sot hotararea a venit la adresa in care am locuit in timpul casatoriei,el mi-a aratat-o dupa ce trecusera cele 15 zile si o legalizase,ce pot sa fac in cazul acesta?
Cel mai recent răspuns: zal , utilizator 10:52, 20 Februarie 2013
Mai nimic. Daca v-ati mutat aveati obligatia de a anunta instanta.
am anuntat mutarea domiciliului,fostul sot stia unde stau acum,dar a oprit intentionat ca eu sa nu pot face recurs sau din rautate,chiar poate ramane nepedepsit ptr acest lucru era un act care ii era destinat mie,pot dovedi ca stia unde stau
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Trebuia sa anuntati in scris instanta de judecata.

Daca ati facut acest lucru si totusi comunicarea s-a facut la vechea adresa, atunci veti putea solicita recomunicarea sentintei. Dupa recomunicare va curge un nou termen de recurs.
ca sa primesc acea hotarare trebuie sa apelez in instanta?mai am o intrebare:fostul sot nu poate fi pedepsit in nici un fel ca ascuns voit acest act si nici in momentul de fata nu mi-la dat?
Va puteti adresa serviciului arhiva si sa solicitati o copie xerox de pe acea hotarare, insa nu mai sunteti in termen sa o atacati.

Sotul nu poate fi pedepsit. Culpa este a dvs ca nu ati fost mai diligenta si nu ati indicat instantei adresa unde sa va faca comunicarile. La fel de bine putea sa nu mai locuiasca nimeni la acel domiciliu si termenul de atacare a hotararii curge de la data comunicarii.

Alte discuții în legătură

Intrebare delia_h2006 delia_h2006 eu si prietenul meu vrem sa ne casatorim civil,dar nu reusim sa legalizam sentinta lui de divort.divortul dintre el si fosta sotie a fost de comun ... (vezi toată discuția)
Recurs la divort simonachirtop simonachirtop Buna ziua.S-a pronuntat divortul pe data de 8.09.2015.S-au trimis comunicarile catre parat dar acesta nu se mai afla in locul de detentie.Instanta a dispus ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare feel feel Buna ziua! Am o intrebare in legatura cu o contestatie in anulare. Am introdus o contestatie in anulare pe motivul ca procedura de citare nu a fost ... (vezi toată discuția)