avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Jurist - ajutor la inceput?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Jurist - ajutor la inceput?

Buna ziua. Am terminat facultatea de drept si vreau sa incep o cariera ca jurist in administratia publica. Pentru a nu fi ca magarul in ceata, neavand experienta, puteti sa ma ajutati va rog cu informatii care mi ar fi de folos? Ce ar trebui sa citesc pentru a avea habar ca jurist intr o institutie publica? Ce coduri, ce legi, orice? Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: mari_2211 , utilizator 12:33, 19 Februarie 2013
In opinia mea primul act pe care trebuie sa il cititi si sa il aprofundati este cel care reglementeaza organizarea si functionarea institutiei publice in care va veti desfasura activitatea. Urmatoarele sunt cele care reglementeaza specificul activitatii desfasurate de institutia publica respectiva. Ca si coduri ar fi Codul muncii, civil, procedura civila (probabil veti reprezenta institutia in instanta), ceva din fiscal, procedura fiscala ....
Va multumesc frumos pentru raspuns. De azi ma pun pe treaba.
Nu uitati legea contenciosului administrativ. Oricum pe parcurs va loviti de multe acte normative si inevitabil trebuie sa le cititi.
legile aplicabile functionarului public , statutul functionarului public , legislatie aplicabila in domeniul achizitiilor publice , codurile civil si procedura civila , codul muncii si codul fic=scal.
Va multumesc mult pentru informatii. Am inceput deja sa caut. Am terminat facultatea acum 4 ani si tot ce imi aduc aminte sunt succesiunile pentru ca mi au placut tare mult. Acum vreau sa citesc codurile sa imi transcriu niste notite, sa citesc legile recomandate de dumneavoastra si sa imi scot niste acte tipizate sau contracte tipizate. Sa fiu in tema. Obiectivul meu este o primarie si nu as vrea sa fiu, cu riscul sa ma repet, ca magarul in ceata, ca succesiunile n au nici o treaba cu munca de jurist intr o primarie. Gasesc acte tipizate sa le am ca exemplu pentru a stii sa intocmesc un act/ contract? Va multumesc mult ca ma ajutati.

Alte discuții în legătură

Atributii jurist aurora_oprescu2009 aurora_oprescu2009 Buna ziua, sunt absolventa a unei facultati de drept si sunt angajata pentru prima data ca jurista la o firma. Nu am deloc experienta in ceea ce priveste ... (vezi toată discuția)
Ce stil de a invata aveti? allyssa allyssa Eu observ ca ma chinui fara prea mult succes sa invat civilul, am lasat penalul la urma si procedurile. In facultate, liceu etc. obisnuiam sa imi rescriu ... (vezi toată discuția)
Jurist la primarie alexutzu231991 alexutzu231991 urmeaza sa fiu jurist la o primarie in mediul rural ce trebuie sa invat si la ce trebuie sa ma astept ?.am terminat facultatea de drept dar la fr si nu prea ... (vezi toată discuția)