avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Jurist la primarie
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Jurist la primarie

urmeaza sa fiu jurist la o primarie in mediul rural ce trebuie sa invat si la ce trebuie sa ma astept ?.am terminat facultatea de drept dar la fr si nu prea stiu cu ce se papa si de ce este nevoie ca jurist .multumesc .astept raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:55, 21 Decembrie 2013
în principiu, un bun consilier juridic : TOATÃ legislatia României și modul de aplicare.Specific viitorului dvs. loc de muncă: contractele, Codurile Fiscal/Muncii, Codurile civil și de procedură și ceva penal, codul rutier-sanctiuni.Promovarea unor procese civile-apărări în instantă, executarea silită specifică locului de muncă etc etc Atentie la limbajul specific juridic și modul de lucru cu cetateanul, institutiile statului, societățile.Cu timpul ”cap să ai, căci stiinta juridică se va cuibări în el” si veti putea deveni chiar un expert ca să nu vă doresc chiar un geniu în materie.Curajul si chibzuinta trebuie să vă însotească pretutindeni.Vă doresc succes deplin!
Ar trebui sa cititi, in afara de acte mentionate mai sus, si OG nr.27/2002, Legea nr.215/2001 , Legea nr.554/2004, Legea nr.544/2001 etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier juridic competente - domeniul legislativ kta87 kta87 buna, am intrebari practice, va rog nu ma trimiteti la articole de legi, speta este urmatoarea Consilier juridic debutant la primarie comunala, ce legi ... (vezi toată discuția)
Musamalizare caz, comisia de disciplina, functionar public ContSters98173 ContSters98173 Sunt functionar public si am solicitat Primariei de comuna, unde si lucrez, in baza Legii 544/2001,in data de 25.02.2009 sa mi se elibereze copii de pe ... (vezi toată discuția)
Comisia de disciplina privind sanctionarea secretarilor, musamalizare caz ContSters98173 ContSters98173 Sunt functionar public si am solicitat Primariei de comuna, unde si lucrez, in baza Legii 544/2001,in data de 25.02.2009 sa mi se elibereze copii de pe ... (vezi toată discuția)