avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Ce stil de a invata aveti?
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Ce stil de a invata aveti?

Eu observ ca ma chinui fara prea mult succes sa invat civilul, am lasat penalul la urma si procedurile. In facultate, liceu etc. obisnuiam sa imi rescriu cursurile, sa imi restructurez materia,si apoi reciteam o data sau de 2 ori si retineam, dar acum simt ca nu mai merge la fel, e prea mult si intra pe o ureche,iese pe cealalta ce invat :stunned: #-o .Voi cum invatati sau repetati, dupa caz?
Cel mai recent răspuns: xyzt , utilizator 12:53, 28 Iunie 2009
ªi eu învăţam de obicei cu notiţe luate în timp ce citeam, iar apoi mai citeam odată, şi revedem notiţele. Am observat că îmi iau mult timp notiţele, şi am încercat să învăţ numai pe carte, dar nu merge, de aceea am revenit la notiţe. Depinde, ştiu care învaţă numai citind din carte, iar alţii care nu pot învăţa decât rezolvând speţe, exact ca la mate, să înveţi bine o teoremă faci zeci de exerciţii până o înţelegi. Folosiţi codurile cât mai mult posibil. Ce a funcţionat cel mai mult la mine erau ieşirile după ore sau seara cu colegii la o cafea. Puneam fiecare întrebări, dezbăteam, repetam, propuneam speţe şi le rezolvam împreună.
Spor :)
Da, dar pe langa cele amintite de voi, este necesara si putina...toceala , ma refer la tot felul de clasificari , conditii , caractere, cazuri etc ...of e tare greu.#-o la fel obisnuiam si eu sa imi fac tot felul de notite . acum citesc foarte mult cu mare atentie ...dar parca dupa o perioada raman doar chestiuni generale, in concluzie :stunned:
Păi la mine notiţele asta însemnă: clasificări, condiţii, caractere etc. cum enumeri tu. Nu mă apuc să notez toate definiţiile la fiecare tip de contract de exemplu, ci am sa mi le notez într-o anumită ordine, cu câteva caracteristici în paranteză, şi am să le învăţ probabil în aceaşi ordine. Într-o vreme foloseam şi prescurtări doar de mine ştiute :)
ma....uite, io prima data am dat examen imediat dupa licenta. atunci am aplicat metoda cititului din carti. am avut un punctaj bunicel.
al doi-lea an am schimbat metoda de invatat. am trecut la subliniat in carti...citit si repetat doar subliniatul apoi.....dupa examen ...surpriza :D am avut un punctaj mai slab decat in primul an, desi ma apuca lesinul de la atata citit :D
acu, anu asta iar mi-am schimbat metoda...notitele....si sa vedem ce-o iesi ca a 4-a oara nu mai dau ... inseamna ca nu-i de mine :hm:
de cate ori credeti ca trebuie sa citim,doar sa citim,materia?

Alte discuții în legătură

Examen admitere magistratura noiembrie 2009 andreiajuridic andreiajuridic S-a inscris cineva la examen? Cum stati cu invatatul/repetatul? (vezi toată discuția)
A intrat cineva la magistratura dintre cei de pe aici??? mattei_d mattei_d Ati reusit sa intrati la magistratura?cum a fost?catati invatat?laudati-va aici ca sa stiu si eu ce am de facut in continuare. Sper ca acest subiect sa ne ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)