avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cum este afectat cuantumul pensiei de stagiul de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cum este afectat cuantumul pensiei de stagiul de cotizare?

Caz ipotetic: Femeie, indeplineste conditiile de iesire la pensie la limita de varsta dar stagiul de cotizare este 25 de ani si nu 29-30 cit este standard; cum reflecta aceasta stabilirea cuantumului pensiei si ulterior daca va beneficia sau nu de majorari,indexari anuale; se justifica completarea stagiului prin incheierea unui contract de asigurari sociale cu casa de pensii?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:26, 19 Februarie 2013
Total puncte acumulate pe intreaga activitate de 25 ani,se imparte la stagiul complet prevazut de lege.Va reiesi un punctaj mediu anual.Acesta se inmulteste cu valoarea punctului de pensie,rezultand cuantumul pensiei.Indexarea se aplica valorii punctului de pensie.Astfel cresc toate pensiile.
Multumesc pentru raspuns si va mai adresez o intrebare: ce punctaj mediu anual revine cotizantului in cazul incheierii unui contract de asigurari sociale la salariul minim cu CP? Multumesc frumos!
0,35 puncte pe an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce reprezinta punctajul de pe talonul de pensie? myryam myryam Buna ziua,am o intrebare : pe taloanele de pensie ale parintilor mei se afla un punctaj ce reprezinta acel punctaj? (vezi toată discuția)
Determinarea punctajului mediu anual si a cuantumului pensiei MIA_VL MIA_VL DIN LEGEA 263/2010 AM INTELES CA NUMARUL DE PUNCTE ACUMULAT DIN CONTRIBUTII SE IMPARTE IN FINAL LA STAGIUL COMPLET DE COTIZARE. DACA AR FI SA IES LA PENSIE ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza pensia de invaliditate plesea_enache@yahoo.com plesea_enache@yahoo.com cu toate ca nu as vrea, am ajuns si in situatia asta, ma numesc plesea enache , am parkinson si sunt nevoit sa ma pensionez pe caz de boala , am 50 de ani si o ... (vezi toată discuția)