avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... nedeclarare la fisc a contractului de inchiriere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

nedeclarare la fisc a contractului de inchiriere

Buna ziua! Va solicit un sfat in aceasta privinta:
Am inchiriat garsoniera proprietate personala unei persoane si am incheiat un contract. Avand domiciliul la 120 km de localitatea in care se afla garsoniera, am pregatit dosarul de depus la fisc si l-am rugat pe chirias doar sa-l lase la registratura. Ulterior am facut greseala de a nu verifica daca acesta luase intr-adevar un nr. de inregistrare. Dupa 2 luni chiriasul nu si-a mai platit intretinerea sau alte cheltuieli. Dupa multe certuri, i-am cerut sa plece. El a preferat sa plece fara sa ma anunte in prealabil. Nefiind prezenta, el a plecat si cu cateva bunuri care imi apartineau. Ca urmare, am facut plangere la politie. Politia fireste ca nu a rezolvat nimic (cica nici un vecin nu a vazut nimic, etc) si dosarul s-a inchis. Acum am fost chemata la politie din nou pe motiv ca mi s-a deschis dosar penal din oficiu, ca urmare a faptului ca, contractul nu fusese inregistrat la fisc pentru a ma sustrage de la plata impozitului. Cum procedez in continuare?
Cel mai recent răspuns: kres , utilizator 17:45, 25 Februarie 2013
Vreti sa spuneti ca aia de la ANAF au sesizat Politia care v-a facut dosar penal ca nu ati inregistrat contractul ala de inchiriere ?? :O
Domnule, problema este mai dificil de rezolvat, deoarece in actiunea dumneavoastra de inchiriere ati avut doua scapari. Referitor la inregistrarea contractului, increderea si neverificarea v-au dus la o ... infractiune. Dar aceasta fapta se poate incadra si la contraventie. Nu cred ca organele care cerceteaza fapta vor fi atat de intrasigente incat sa nu scapati cu o amenda doar: penala sau contraventionala (ultima mi s-ar parea mai normala, daca plecarea chiriasului s-a facut inainte de a face dumneavoastra sesizarea la politie). Contractul putea fi trimis la fisc si prin posta - in 2 exemplare -, cu confirmare de primire, iar cand aveati drum prin localitate mergeati si ridicati un exemplar. Dar de ce nu ati facut procesul verbal in mai multe exemplare, unul din el sa ramana la dumneavoastra, chiar daca nu era inregistrat la fisc? Pe el puteati sa treceti ca a primit 2 exemplare din contract pentru a fi depuse la fisc.
O alta greseala e ca nu ati dat garsoniera in primire chiriasului pe baza unui proces verbal - anexa la contract -, in care sa fie inserate toate bunurile aflate in garsoniera. Acum puteati sa demonstrati ca n-a predat cele primite, iar dumneavoastra sa reclamati ceea ce lipseste. Cred ca cele lipsa nu aveti cum sa le mai recuperati, daca fostul chirias nu le aduce de buna voie.
Am scris toate astea deoarece sunt multi care fac la fel ca dumneavoastra si pentru ca altii sa citeasca si sa nu o faca.
Sunt tot mai mirat de ce - in lumea asta cu o moralitate tot mai gregara - nu ne luam masuri de preventie, folosind toate mijloacele legale.
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2013
ContSters67366, utilizator
Eu tot stau si ma intreb cine a avut initiativa acelui dosar penal: inspectorii de la ANAF sau gaborii de la Politie....???

Chiar ma intreb.... :O

O solicitare de lamuriri din partea ANAF, o invitatie de intrare in legalitate, un avertisment, o amenda contraventioanla nu erau mai potrivite.....? Direct dosar penal?
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2013
kres, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere neinregistrat la fisc sau avocat stefaniadorianac stefaniadorianac Buna ziua, Am cateva nelamuriri referitoare la contractul de inchiriere. Vreau sa gasesc o garsoniera in care sa stau, insa am inteles ca, de obicei, ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere imobil kostasko kostasko Vreau sa fac un contract de inchiriere al imobilului cu chiriasul,dar pe firma la care lucreaza, va rog sa-mi spuneti: -ce trebuie facut in primul rand -ce ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere verbal neinregistrat la fisc retromusculo retromusculo Ce cale as putea urma in cazul in care ca si proprietar am lasat in garsoniera mea contracost pe chirias fara contract inregistrat la fisc? Am ramas cu ... (vezi toată discuția)