avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract de inchiriere neinregistrat la fisc sau avocat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract de inchiriere neinregistrat la fisc sau avocat

Buna ziua,

Am cateva nelamuriri referitoare la contractul de inchiriere. Vreau sa gasesc o garsoniera in care sa stau, insa am inteles ca, de obicei, proprietarii nu vor sa inregistreze contractul la fisc, pentru a nu mai plati impozitul, si doar se va face un contract de inchiriere de catre o agentie imobiliara. Intrebarea mea este: este valabil acel contract, desi nu este dus la un avocat sau la fisc? Este problema mea, fiind chirias, sa ma interesez daca a fost inregistrat acel contract la fisc? Ma pot proteja doar prin prisma acelui contract in forma scrisa cu clauzele pe care le vom stabili de comun acord?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:48, 11 Mai 2015
Contractul trebuie inregistrat la administratia financiara.
Altfel este evaziune fiscala...
Aceasta nu ar trebui sa fie obligatia proprietarului? Eu, fiind chirias, trebuie sa am asigur ca a fost depus la Administratia Financiara? Am aceasta obligatie? Nu eu ar trebui sa platesc impozitul, prin urmare nu eu fac evaziune fiscala, ci proprietarul.
Aveti dreptate. Proprietarul este obligat sa inregistreze contractul la finante, el obtine venituri din inchirieri si el trebuie sa plateasca impozit pentru aceste venituri.
Dumneavoastra, chiriasul, stati linistit in spatiul inchiriat in baza intelegerii, a contractului, indiferent ca proprietarul declara sau nu acest venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Validitatea unui contract de inchiriere AntoniaF AntoniaF Buna. Sper ca puteti sa imi spuneti care este validitatea unui contract de inchiriere a unui apartament scris de mana in situatia in care proprietarii nu vor ... (vezi toată discuția)
Contractele dintre proprietar si chirias - de care, in ce conditii costel2 costel2 1)Ce sanctiuni atrage un contract de închiriere facut între chirias si proprietar de comun acord ,neînregistrat legal ? 2)Poate un proprietar sa ofere un ... (vezi toată discuția)
Contractul de inchiriere Iness01 Iness01 Daca locuinta se afla in Bacau, contractul de inchiriere trebuie facut obligatoriu in Bacau sau se poate incheia si in Bucuresti? Se incheie la finante sau la ... (vezi toată discuția)