Am nevoie pentru niste designuri de cateva imagini de pe siteuri care vand asa ceva. Intrebarea mea este ca le pot cumpara ca pers fizica fiind administrstor al srl-ului sau trebuie sa le cumpar pe srl ca sa le pot utiliza in favoarea firmei? In acest caz cum se contabilizeaza aceste achizitii, de ce acte am nevoie? Aceste siteuri fiind din SUA sau UE sau din alte tari.
Daca le foloseste societatea pentru desfasurarea obiectului său de activitate, le va achizitiona societatea, nu dumneavoastra ca persoana fizica.
Pentru achizitie trebuie sa luati legatura cu proprietarii, sa incheiati niste acorduri contractuale in baza carora veti face plata pretului stabilit. Inregistrarea in contabilitate se face ca si o achizitie, de altfel asa si este.
Problema rezolvata. Pot cere factura lunara cu imaginile achizitionate pe care apoi sa o tiparesc pur si simplu din contul de pe respectivul site. Ceea ce nu stiam este ca factura este valabila si fara vreo stampila sau semnatura pe ea.
In cuprinsul art. 155 alin. 5 Cod fiscal sunt inscrise elementele pe care trebuie sa le contina o factura. Asa cum ati precizat, conform alin. 6 al aceluiasi articol, semnatura si stampila nu sunt obligatorii.