avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Trebuie ca SRL-D sa am un angajat tinand cont ca ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Trebuie ca SRL-D sa am un angajat tinand cont ca microintreprinderele nu mai sunt obligate?

Buna ziua,

Am un SRL-D care a fost infiintat anul trecut. La acea vreme, am angajat o persoana pentru a putea plati impozit pe venit (3%), specific microintreprinderilor. Din cate am inteles, din februarie, microintreprinderile nu mai sunt obligate sa aiba angajati. Aveti idee daca se aplica si in cazul SRL-D-urilor? Daca da, trebuie sa depun vreo cerere la Registrul Comertului sau se aplica automat?

Mentionez ca nu am primit nici o subventie de la stat (acei 10.000 euro) si AIPPIMM nu ma obliga sa am angajati.

Va multumesc frumos pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: alinafay_bv , utilizator 17:57, 28 Martie 2013
Daca nu ati solicitat AFN nu sunteti obligat sa aveti angajati.
Eu zic ca mai bine ar fi sa-i intrebati pe cei de la AIPPIMM, pentru ca, daca ati semnat deja contractul de finantare sa nu cumva sa trebuiasca respectate conditiile din momentul contractarii, adica existenta acelui angajat, conform vechii variante a Codului Fiscal. Ca sa nu aveti probleme, mai bine intrebati.
Totusi tine-ti cont de OUG 6/2011 care da conditia de SRL-D "a avea in activitate cel putin 2 salariati pe perioada nedeterminata" , pierzind conditia de SRL-D, trebuie sa restituiti scutirea de la contributia de asigurari sociale care a fost acordata, Impozitul pe profit/venit e una, SRL-D alta.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme in administrarea unui srl-d (srl debutant) stefan_c stefan_c Buna ziua! Anul trecut in vara am pornit un SRL-D fara dorinta de a atrage acei 10.000 euro ci doar de a beneficia de OUG 6/2011 Art. 5 punctul (c) ... (vezi toată discuția)
Accesare fonduri europene tip srl-d Nina1 Nina1 Vreau sa infiintez o firma tip SRL-D si sa accesez fonduri europene nerambursabile (valoarea 10.000 euro). Care este procedura? Cu stima (vezi toată discuția)
Scutire plata cas angajator pentru srl-d danielas78 danielas78 O societate s-a infiintat ca SRL-D in luna decembrie 2014. Din pacate nu a notificat in scris OTIMMC priviind infiintarea sa ca microintreprindere cf.art.4 ... (vezi toată discuția)