avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii decizie de pensionare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

decizie de pensionare

Cum procedez la desfacerea unui contract de munca a unui salarit care a depus dosarul pentru pensie anticipata cu 01.02.2013?
Am inteles ca desfacerea se face cand primeste decizia de pensionare (daca spre ex. decizia o primeste in data de 10.03.2013 cum ii desfac contractul cu 01.02.2013?).Fiind pensie anticipata nu poate sa mai lucreze incepand cu data pensionarii ; daca il prind concediu fara plata trebuie transmis in revisal in termen de 20 zile lucratoare. (in data de 10.03.2013 sunt depasite aceste zile si iar nu e corect )
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:27, 19 Februarie 2013
In cazul pensiei anticipate, incetarea CIM are loc la data comunicarii deciziei de pensionare, adica la data cand primiti dvs, angajatorul, o copie a deciziei de pensionare. Faceti toate documentele obisnuite pentru incetarea CIM, iar in plus, o adresa catre CJPAS in care comunicati ca ati incetat CIM la data de .... pentru dl....... Acesta va primi pensia incepand de la data incetarii CIM.
tampau gabriela a scris:

...
Am inteles ca desfacerea se face cand primeste decizia de pensionare (daca spre ex. decizia o primeste in data de 10.03.2013 cum ii desfac contractul cu 01.02.2013?..
..

Daca ati inteles ca raportul de munca inceteaza la data comunicarii deciziei de pensionare , nu vad de ce trebuie sa-i desfaceti c.i.m. cu data de 01.02.2013?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare invaliditate si revisal ContSters56278 ContSters56278 Cum procedez avand in vedere noile prevederi privind Revisal ul ,in cazul in care am un angajat care la 02.07.2009 depune cerere de intocmire dosar pensie de ... (vezi toată discuția)
Concediere angajat radupaul radupaul Buna ziua firma micuta, una din anagajate, cu norma redusa, contract pe peroada nedeterminata - este si pensionara invaliditate de munca, angajata la firma de ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim pt pensionare cata8 cata8 Am si eu o problema: in data de 27.05.2015 am primit o decizie de pensionare pe caz de boala din data de 19.05.2015, iar respectivul salariat are si un ... (vezi toată discuția)