avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fondul de rulment se da inapoi sau nu ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fondul de rulment se da inapoi sau nu ?

Imi este neclar ce este fondul de rulment, in termeni exacti, este un imprumut sau este o cheltuiala ?

Am auzit pana acum doua versiuni: 1 se poate da inapoi de asociatie la cerere sau la vanzarea imobilului sau 2. este platit de noul proprietar catre vanzator, dar asociatia nu da inapoi nimic. Daca aveti un articol din monitorul oficial in care explica exact ce este acest fond de rulment, va rog sa precizati.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:20, 19 Februarie 2013
Art 24 din L nr 230/2007 precizeaza concret necesitatea constituirii fondului de rulment
Art 24 al 4 precizeaza
Fondul de rulment incasat se poate restitui in situatiile de schimbare a domiciliului sau a dreptului de proprietate ,daca prin actele de transmitere a dreptului de proprietate sau a folosintei locuintei nu se stipuleaza altfel,precum si in situatiile in care cheltuielile lunare scad conform deciziei comitetului executiv,la cererea proprietarului
Punctul 1 si punctul 2 de fapt inseamna acelasi lucru numai ca primul inseamna principiul legii, adica fondul de rulment se inapoiaza integral celui care l-a platit de-a lungul timpului, dar ca mod de aplicare exista doua feluri de a-l inapoia:
- fie asociatia ii da omului banii in mana, dar dupa ce a afisat lista cu cotele din ultima luna in care vanzatorul a locuit acolo si se face o diferenta intre fondul de rulment si cota pe care o are el de plata, dandu-i diferenta in cash....
..... fie vanzatorul se intelege cu cumparatorul sa-si primeasca suma fondului de rulment de la cumparator (minus ultima cota de intretinere, asa cum am spus mai sus), iar acesta din urma va ramane in contul asociatiei cu banii achitati la acest fond.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O alta problema cu fondul de rulment clau220 clau220 In primul rand imi cer scuze ca deschid un nou topic, am vazut ca s-a mai scris despre acest subiect, dar nu am gasit nimic actualizat.(rog sa mutati topicul ... (vezi toată discuția)
Oprire fond rulment marius71 marius71 Buna ziua! Va deranjez cu o intrebare: am vandut un apartament in urma cu 2 luni si am platit in avans 200 ron pt intretinere. Am facut o cerere pt recuperare ... (vezi toată discuția)
Fodul de reparatii se restituie? dragodar dragodar Buna ziua, Vreau sa va intreb daca fondul de reparatii de restituie fostului proprietar la vanzarea apartamentului. De la asociatie i s-a spus ca nu se ... (vezi toată discuția)