avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... I se \\"parea\\"
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

I se "parea"

Are cineva de sugerat impotriva acestei "tactici" de aparare. Gen cand un barbat super gelos il bate bine pe un coleg de servici al sotiei din cauza ca el "credea" ca ea il inseala cu el. Nu de alta dar intr-un anumit caz, procurorul a dispus NUP cu aplicarea 73. lit B, deoarece a fost sub imperiul unei puternice provocari datorita lezarii demnitatii de catre partea vatamata (adica de catre colegul batut).

X-(X-(X-(
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 10:29, 24 Februarie 2013
Ce ati fi vrut sa faca procurorul sa il aresteze?
Asa se intampla in astfel de cazuri, se da NUP.

Oricum, omul probabil ca s-a enervat pe bune daca ea a mers la restaurant...

Bine da provocarea trebuie sa fie produsa prin violenta, actiune ilicita GRAVA, sau vatamarea demnitatii , nu ?

e, produsă prin violenţă, printr-o atingere gravă a demnităţii persoanei sau prin altă acţiune ilicită gravă.
pai i-a cam lezat demnitatea cand a invitat-o pe doamna la restauranta.
daca avea sa-i comunice informatii despre serviciu putea sa o faca la telefon sau a doua zi la munca.
aici cam astea sunt solutiile .
nu vreau sa va supar dar nu prea avea ce soutie sa dea procurorul .
acum depinde si cat de violent a fost si cate zile de ingrijiri medicale a avut cel batut.
Deci nu am nici o sansa? :(

Alte discuții în legătură

Penal - retinere circumsntanta atenuanta 73 lit b. xuser xuser Pe scurt: In cazul in care am conversat cu o domnsioara pe internet, iar prietenul domnisoarei profitand de faptulul ca avea acces la adresa de Yahoo ... (vezi toată discuția)
Circumstanta atenuanta - 73. lit b saaaaaaaaapoiii saaaaaaaaapoiii Am o prietena. Un baiat ii batea apropuri sa ma paraseasca, sa fie cu el... ii facea avansuri sexuale... l-am batut pe acel baiat... pot primi sau nu ... (vezi toată discuția)
Caz penal?? maria-magdalena maria-magdalena cu putin timp in urma, sotul meu a lovit o persoana care se afla in stare de ebrietate deoarece a agresat-o verbal pe fiica noastra de 12 ani, victima sotului ... (vezi toată discuția)