Buna seara, o sa incerc sa explic cat mai detaliat problema in asa fel incat sa incercati sa ma ajutati.
Sunt director al unei firme cu profilul SISTEME DE SECURITATE.
Un "apropiat" al meu si-a construit o mare vila si a dorit un sistem de supraveghere video foarte hightech, costul acestuia ridicandu-se undeva la 4000 de euro.
Fiind "prieteni" eu i-am achizitionat in avans echipamentele (cei 4000 de euro) si i le-am pus pe pozitie, urmand sa semnam contractul ulterior.
I-au fost detaliate preturile si a acceptat (din pacate nu in scris).
Din pacate lucrarea nu a putut fi dusa la bun sfarsit din cauza ca ba era plecat din tara, ba noi eram prinsi cu alte lucrari, mult mai mari si mai importante.
Acum, dupa ce au trecut 5 luni, el doreste sa-mi plateasca mie echipamentele la un pret gasit de el la un anume "dealer". Bineinteles cu cca. 25-30% mai mici decat pretul meu de ACHIZITIE.
Eu i-am propus sa isi cumpere echipamentele la pretul gasit de el si sa mi le dea mie in schimbul celor deja instalate, pentru ca eu nu am la ce sa mai folosesc acele echipamente, desfacute si tinute afara (camere de exterior), dar el refuza.
Cum imi pot recupera banii pe echipamentele achizitionate de mine cu FACTURA de la el fara un contract incheiat?
Eu am achizitionat echipamentele. Factura este pe firma mea, la mine in contabilitate.
Eu trebuia sa i le REFACTUREZ lui la semnarea unui contract, cu un alt pret mai mare, ca la orice vanzare. Cum nu s-a incheiat un contract pana in momentul de fata, bineinteles ca el nu a semnat nicio factura si nu a achitat niciun ban, in schimb beneficiaza de echipamente de 5 luni.
Cum as putea sa-l dau in judecata ca sa am si castig de cauza in situatia data?
Singura sansa, pe langa acceptarea de a va achita contravaloarea echipamentelor instalate, este sa chemati in judecata persoana urmand sa solicitati obligarea acesteia la plata contravalorii echipamentelor. Este discutabil in privinta probelor pe care le aveti. Facturile despre care faceti referire nu au fost aduse la cunostinta viitorului parat, nu sunt recunoscute pentru ca evident nu puteati factura fara contract. De ce v-ati apucat de efectuarea unei prestatii inainte de a semna contract ? Raspunsul la aceasta intrebare va cantari esential in fata instantei in vederea admiterii actiunii. In continuare va trebui dovedit faptul ca echipamentele identificate la Dvs in acte/facturi se gasesc actualmente in posesia " paratului"....