avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... este un caz de inselaciune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

este un caz de inselaciune?

buna ziua
o sa incerc sa fiu scurt desi povestea e complicata.
vara trecuta am inchiriat niste echipament - camere video - de la o companie. urma sa platesc inchirierea ulterior, la momentul la care efectuam plata pentru inchiriere intentionand sa si comand echipament pentru a-l achizitiona.
printr-un concurs de imprejurari nu am mai ajuns sa folosesc echipamentul niciodata. unul din copiii mei a suferit un accident si am fost nevoit sa plec din tara.
in perioada sederii peste granita mi-a fost spart apartamentul, fiind sustras inclusiv echipamentul inchiriat.
persoanei care s-a ocupat de formalitatile cu politia - mama - i s-a sugerat "discret" ca este o cauza pierduta si ca daca am pe cineva care s-ar putea ocupa de recuperarea bunurilor, as avea mail multe sanse de reusita.
din pacate nu m-am gandit suficient de mult si am ales aceasta cale, cu atat mai mult cu cat echipamentul furat nu se poate vinde la colt de strada, e nevoie sa intri pe niste canale specializate ca sa "scapi" de el. am renuntat, deci, la plangerea la politie pentru a-mi recupera singur bunurile.
compania de la care am inchiriat eu echipamentul a avut nevoie de el si, ca atare, la randul sau l-a inchiriat de la o alta firma, urmand ca eu sa suport aceste costuri.
din pacate eu nu am reusit sa recuprez echipamentul decat dupa cateva luni si nu in acelasi timp - o parte dupa 3 luni, o alta parte dupa 5.
nu am refuzat nici o clipa sa platesc costurile legate de inchirierea echipamentului de la cea de-a treia firma (firma de la care am inchiriat eu echipamentul si-a "stins" datoria catre ei printr-un contract separat, in care nu se platesc bani ci se inchiriaza echipament). valoarea acestora este insa exorbitanta - s-au facturat niste sume incredibile tocmai pentru ca nu exista o alta solutie. am ajuns la cifre de ordinul zecilor de mii de euro. ca solutie amiabila de stingere a acestei probleme mi s-a propus sa platesc un avans de 10.000 de euro dupa care o esalonare pe 10 luni a restului de plata cu obligatia de a plati 2.000 de euro lunar. asta in conditiile in care totul a pornit de la doua camere video care impreuna, noi, costa nu mai mult de 7.000 de euro.
nu am posibilitatea sa fac lucrul asta si, ca atare, firma de la care eu am inchiriat echipamentul anul trecut ma ameninta ca voi fi dat in judecata pentru inselaciune. mi se spune ca un avocat a construit dosarul cu care urmeaza sa mearga la Parchet si Politie.
stiu, o sa-mi spuna toata lumea ca am facut cea mai mare prostie nefacand plangere la politie. am facut foarte multe greseli in tot acest timp pe care, din pacate nu le mai pot corecta. am vrut sa-mi demonstrez buna credinta si am incercat doar sa rezolv cat mai repede posibil problema. nu sunt adunat de pe strada, nu am avut niciodata in viata mea probleme cu legea. am 40 de ani si doi copii si nu mi-am propus sa-mi incep acum "cariera" de delincvent.
spuneti-mi, va rog, daca acesta se poate constitui intr-un caz de inselaciune.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 17:58, 19 Mai 2011
nu este inselaciune ci o nerespectare a clauzelor contractuale - deci o cauza comerciala.
problema este ca daca se va depune plingere la politie va trebui sa angajati un avocat care sa aibe grija ca dosarul sa fie instrumentat conform intereselor dvs. nu va bazati pe nevinovatia dvs -ea se prezuma dare ste bine sa fie cineva care sa supravegheze pastrarea acestei prezumtii.
1. Depinde ce acte ati semnat si la ce v-ati angajat.
2. Infractiunea de furt nu se sesizeaza la plangerea prealabila deci politia trebuia sa-si continue cercetarile chiar si dupa retragerea "plangerii".
3.Daca firmele au modificat unilateral clauzele contractuale fara acordul dvs. aveti sanse mari sa reziliati contractul.
4. Consultati un avocat care sa va cerceteze toate documentele si situatia de fapt detaliata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune? adela1978 adela1978 Cunoasteti cazurile de inselaciune prin asa zise contracte de publicitate prin intermediul iunei firme elvetiene de publicitate? vin niste reprezentanti foarte ... (vezi toată discuția)
Termeni dintr-un contract dubios lauricafl lauricafl Buna ziua. Trebuie sa discut despre un contract de furnizare de servicii. In contract exista o formulare de genul: Cap. 3 - Valoarea contractului. ... (vezi toată discuția)
Recuperare bunuri si datorii bubu_tam bubu_tam Buna ziua, am o problema la care v-as fi recunoscator pentru ajutor.. sunt persoana fizica(furnizor) si am inchiriat catre o alta persoana fizica(utilizator) ... (vezi toată discuția)