Buna ziua, am o problema la care v-as fi recunoscator pentru ajutor.. sunt persoana fizica(furnizor) si am inchiriat catre o alta persoana fizica(utilizator) pe baza de contract de utilizare materiale de constructii pentru care am cerut o chirie lunara. Problema este ca utilizatorul nu mai imi restituie bunurile , nu mi-a platit nici c-val inchirierii , termenul contractual este depasit cu 30 zile. Motivul invocat este lipsa banilor si nefinalizarea activitatii cu materialele mele. Dupa ce i le-am inchiriat am aflat ca utilizatorul a mai tepuit si alte persoane dupa acceeasi metoda. Ce pot face pentru a recupera bunurile si chiria ? Materialele daca l-as fi avut le-as fi inchiriat mai departe la alte persoane . Multumesc Anticipat !
Plangerea la politie este inutila si pierdere de timp, deoarece nu s-a produs o infractiune fiind vorba despre un contract civil.
Singura solutie este o Notificare prin care aduceti la cunostinta debitorului incalcarea clauzelor contractuale si ii acordati un termen scurt de indeplinire a obligatiiloe asumate prin contract, iar in caz de neconformare, actiune in instanta in raspundere contractuala. Va recomand sa apelati la un avocat specializat. ;)
Multumesc pentru raspunsuri , aceasta Notificare o pot face/trimite eu , sau trebuie deja sa apelez la un avocat ? Exista vreun formular tip ? Notificarea o trimit prin curier cu confirmare de primire? Multumesc anticipat !
Notificarea trebuie sa indeplineasca niste conditii de fond si de forma cu raportare la clauzele contractuale incalcate.
Nu exista formular tipizat.
De preferat este sa apelati la un avocat pentru redactarea Notificarii pentru ca, impactul asupra debitorului poate fi cel scontat fara sa mai apelati la instanta, ceea ce inseamna cheltuieli minime, timp pierdut mai putin si nervi minimi. Dv. decideti. ;)
Amenintari
handsu
In cazul in care un chirias solicita proprietarului respectarea clauzelor contractului de inchiriere semnat de ambele parti in comun acord ,care contine ... (vezi toată discuția)