Buna ziua.
Trebuie sa discut despre un contract de furnizare de servicii. In contract exista o formulare de genul: Cap. 3 - Valoarea contractului. "Valoarea total a contrcatului este de ... Euro, aceasta reprezentand valoarea forfetara pentru furnizarea de servicii de copiere, la care se adauga lunar valoarea copiilor si a printurilor de catre beneficiar".
Ce reprezinta totusi suma respectiva de mii de euro, daca in final eu voi plati luna de luna valoarea copiilor facute?
La cap 4. Acest contract confera numai dreptul de folosinta si nu de proprietate asupra echipamentelor.
Salut.
Din interpretarea gramaticală a clauzei contractuale se pot naște 2 obligații, valoarea totală plus valoarea copiilor și printurilor.
Per a contrario se poate interpreta ca valoarea totală este în sumă de X care reprezită (se compune din ) suma forfetară plus suma printurilor și copiilor.
Este vorba de o valoare foarte mare, pentru un numar de 20 de echipamente valoarea depaseste cu mult 100.000 de euro. Daca luam si calculam un Xerox nu poate costa 5000 Euro. :) in conditiile in care oricum echipamentul nu devbine al meu, am drept doar de folosinta. Incerc sa inteleg de ce este incheiat un astefel de contract si eu sunt unul din cei care il vor semna fara sa mi se explice nimic ci doar sa il semnez ca asa trebuiee :P