avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cheltuieli inmormantare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cheltuieli inmormantare

A murit tata si m-am trezit cu fratele vitreg la usa ca imi cere bani de inmormantare. Tata nu m-a crescut si nici nu mi-a platit pensie pe perioada facultatii. L-am vazut ultima data la liceu, o data. Eu am tata vitreg. Eu sunt succesor impreuna cu 2 frati vitregi. Fratii au cheltuit cam 100 de milioane cu inmormantarea, asa sustin ei, si vor sa-i faca si monument funerar. Mi-au zis ca e vorba de 5000 de euro. Ei au ridicat ajutorul de inmormantare si ultimul salariu al tatalui. nu exista o limita a bunului simt pana la care pot ei sa ceara? Daca imi socotesc toate pomenile cine stie cati bani imi cer pana la urma. Si culmea, culmilor este ca nu m-au chemat la inmormantare ci mi-au batut la usa dupa. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters267790 , utilizator 18:32, 21 Februarie 2013
Puţin offtopic: să înţeleg că dumneavoastră nu aţi ştiut despre decesul, respectiv momentul înmormântării tatălui?

ªi acum, ontopic: fraţii nu vă pot constrânge să le plătiţi suma respectivă, deşi, din punctul meu de vedere, este oarecum o datorie morală şi puteţi contribui cu o sumă oarecare, pentru a avea conştiinţa împăcată.
Juridic voribnd însă, în momentul dezbaterii succesiunii, aceste cheltuieli pot fi trecute în pasivul succesoral. Adică, vă veţi socoti atunci, dacă veţi accepta succesiunea defunctului. De fapt, socoteala o veţi face în momentul partajului, întrucât la succesiune veţi avea o cotă parte din întreaga masă succesorală, adică atât din pasiv, cât şi din activ.
Nu sunteti obligat sa platiti acesti bani pe care fratii vitregi ii solicita. La cheltuieli si-au adus aminte de Dvs. Dar cand se va deschide succesiunea isi vor mai aduce aminte de Dvs.?
Gabrielle Monique a scris:

Nu sunteti obligat sa platiti acesti bani pe care fratii vitregi ii solicita. La cheltuieli si-au adus aminte de Dvs. Dar cand se va deschide succesiunea isi vor mai aduce aminte de Dvs.?

imi pare tare rau domnule @nicu12 dar se pare ca doamna are dreptate
De ce, vi se pare că eu am spus altceva?
ok! deci nu pot fi obligati moral...doar cum zice doamna, juridic

Alte discuții în legătură

Succesiune, probleme intre frati catasol catasol Buna seara, Sunt plecata impreuna cu familia in baza unui contract de munca in Germania de mai multi ani. Lipsurile dintr-o societate care nu-ti acorda ... (vezi toată discuția)
Obligatii de intretinere parinte supravietuitor zoly55 zoly55 Suntem doi frati (dupa mama) ,am locuit in aceeasi casa , avem nume diferite, fratele meu este copilul ambilor parinti eu pe cel din prima casatorie a mamei. ... (vezi toată discuția)
Succesiune vali29 vali29 suntem trei frati, tatal nostru a murit acum un an iar mama de foarte mult timp,tata a avut o a doua casatorie din care nu a rezultat copii.Tata a lasat in ... (vezi toată discuția)