A murit tata si m-am trezit cu fratele vitreg la usa ca imi cere bani de inmormantare. Tata nu m-a crescut si nici nu mi-a platit pensie pe perioada facultatii. L-am vazut ultima data la liceu, o data. Eu am tata vitreg. Eu sunt succesor impreuna cu 2 frati vitregi. Fratii au cheltuit cam 100 de milioane cu inmormantarea, asa sustin ei, si vor sa-i faca si monument funerar. Mi-au zis ca e vorba de 5000 de euro. Ei au ridicat ajutorul de inmormantare si ultimul salariu al tatalui. nu exista o limita a bunului simt pana la care pot ei sa ceara? Daca imi socotesc toate pomenile cine stie cati bani imi cer pana la urma. Si culmea, culmilor este ca nu m-au chemat la inmormantare ci mi-au batut la usa dupa. Va multumesc anticipat.
Eu am spus că, din punctul meu de vedere, ar fi o datorie morală, şi nu o obligaţie... la urma urmei este cel care i-a dat viaţă, iar aspectul juridic l-am atins şi eu, aşa că vă rog să citiţi cu atenţie.
E vorba de tatal meu bun. Am locuit cu tata pana la 5 ani iar apoi s-a recasatorit si a disparut din viata mea. Am incercat sa-l caut si nu a fost foarte receptiv. Mi-a explicat clar ca nu vrea sa fie prea mult deranjat. Deci datoria morala pica. Se pare ca suntem 3 frati cu 3 mame. Succesiunea nu am acceptat-o inca, dar nu e vorba de o suma foarte mare, e vorba de cateva milioane. Fratii vitregi nu sunt foarte incantati ca trebuie sa imparta si cu mine si mi-au venit cu o suma foarte mare:5000 de euro care se imparte la 3. In ultimii ani era si divortat si i-au cumparat si un alt mormant. Daca apelau la mine din timp l-as fi primit in mormantul familiei. Se pare ca in mormantul familiei lor nu a avut loc. Apoi vor sa-i faca cavou acolo. Mie mi se pare o cheltuiala inutila. Si vroiam sa stiu exact la ce ma obliga legea sa le platesc. Sa nu dau mai mult decat iau. Partea absurda e ca a murit si nu m-au chemat la inmormantare. Eu nu aveam de unde sa stiu ca a murit pentru ca locuia in alta localitate.
Succesiune
vali29
suntem trei frati, tatal nostru a murit acum un an iar mama de foarte mult timp,tata a avut o a doua casatorie din care nu a rezultat copii.Tata a lasat in ... (vezi toată discuția)