avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore suplimentare

O salariata insarcinata poate efectua ore suplimentare?
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 21:21, 20 Februarie 2013
in C.M art.120 alin.2 -fara acordul salariatului nu poate fi efectuata munca suplimentara
art.114-sub rezerva respectarii reglem. securitatii ,sanatatii
In cazul in care va este "greu" sa-l refuzati pe angajator daca acesta va solicita acordul sa efectuati munca suplimentara solutia ar fi ca medicul sa recomande interzicerea efectuarii de munca suplimentara

Art. 2 lit c) OUG nr.96/2003 salariata gravida este femeia care anunta în scris angajatorul asupra stării sale fiziologice de graviditate şi anexează un document medical eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist care sa îi ateste aceasta stare;

Norma metodologica din 07/04/2004 de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 96/2003 privind protecţia maternităţii la locurile de muncă

Art. 6. - (1) Documentul medical eliberat de medicul de familie sau, după caz, de medicul specialist care atestă faptul că o salariată se află în una dintre situaţiile prevăzute la art. 2 lit. c)-e) din ordonanţa de urgenţă este fie adeverinţa medicală-tip aprobată de Ministerul Sănătăţii, fie Carnetul gravidei şi Anexa pentru supravegherea medicală a gravidei şi lăuzei în conformitate cu Ordinul ministrului sănătăţii nr. 12/2004.
(2) Documentul medical menţionat la alin. (1) trebuie să conţină constatarea stării fiziologice de sănătate a salariatei şi recomandări privind protecţia acesteia la locul de muncă.
(3) În cazul salariatei gravide, documentul medical trebuie să conţină data prezumtivă a naşterii, precum şi recomandări privind capacitatea de muncă a acesteia pe timp de zi sau, dacă este cazul, pe timp de noapte, precum şi în condiţii de muncă definite în prezentele norme metodologice ca insalubre sau greu de suportat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical debut sarcina bianchina18 bianchina18 Ma aflu in urmatoarea situatie, acum o saptamana am aflat ca sunt insarcinata si am avut hemoragie chiar in ziua in care mi s-a confirmat sarcina iar medicul ... (vezi toată discuția)
Model adeverinta/scrisoare risc maternal emillius emillius Buna ziua! Gasesc pe undeva un model de adeverinta/scrisoare de sarcina cu risc eliberata de catre medicul de familie? Sau cum ar trebui sa \"sune\"? ... (vezi toată discuția)
Femei insarcinate marianadavid marianadavid Buna Ziua, As dori sa stiu care este procedura de anuntare a unei femei insarcinate la ITM si de asemenea ce documente sunt necesare. Multumesc mult! (vezi toată discuția)