avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa anuala la locul de veci din cimitir
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa anuala la locul de veci din cimitir

buna ziua!

Tatal meu a murit in anul 1990 si l-am inmormantat in cimitirul Giulesti Sarbi din Bucuresti, acolo am cumparat un loc de veci pentru care am platit la momentul respectiv o suma care se percepea in acel moment pentru locurile de veci. Normal ar fi fost ca eu sa merg sa platesc taxa anuala pentru intretinerea locului in fiecare an, lucru pe care nu l-am facut. In concluzie nu am mai platit pana in momentul de fata 23 de ani.Anul acesta am mers la cimitir sa intreb cat am de achitat ca sa fiu la zi cu plata. Preotul de acolo mi-a spus ca am de platit pentru fiecare an cate 50 de lei pe luna.
Eu am inteles de la cunostintele mele care au locuri de veci in acel cimitir ca taxa anuala pana acum a fost de 20 de lei, si abia in anul 2012 a crescut la 50 de lei.
Intrebarea mea este daca este normal ca mie sa imi ceara pe anii cu restanta tot 50 de lei? desi n acesti ani taxa era de 20 de lei.

multumesc si astept rasp. dvs. ,pentru ca vreau sa ajung cat mai repede sa rezolv aceasta problema pentru a nu pierde acest loc de veci.

Cel mai recent răspuns: cazmaluta , utilizator 17:58, 17 Iunie 2013
Nu ati luat in calcul valoarea penalitatilor aplicate dupa decaderea termenului legal de plata care se aplica oricaror sume cu titlu de restanta
multumesc pentru raspuns
puteti va rog sa imi spuneti in baza carei legi mi se va percepe aceasta taxa?
as vrea sa stiu daca taxa pe anii cu restanta ar putea fi un pic mai mica fata de taxa pe anul in curs
cristinaiuliana a scris:

multumesc pentru raspuns
puteti va rog sa imi spuneti in baza carei legi mi se va percepe aceasta taxa?
as vrea sa stiu daca taxa pe anii cu restanta ar putea fi un pic mai mica fata de taxa pe anul in curs


nu sunt lamurita daca eu chiar trebuie sa platesc suma de 50 de lei pe an in toti anii restanta
mai exact daca as face un calcul, mai convenabil ar fi sa iau un loc nou de veci pentru ca ar costa mai putin.
Buna ziua!
Puteti va rog sa imi spuneti cum ati rezolvat situatia?
Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt in cautarea unei solutii de rezolvare a unei ... Langa Geta Langa Geta Buna ziua! Sunt in cautarea unei solutii de rezolvare a unei situatii privind drepturile asupra unui loc de veci situat intr-un cimitir parohial din municipiul ... (vezi toată discuția)
Taxa loc de veci MARA_A MARA_A Tatal meu are un loc de veci concesionat intr-un cimitir in afara Bucurestiului. Din anumite motive nu a mai reusit sa achite taxa anuala din 2004. Am mers eu ... (vezi toată discuția)
Taxa morminte ibizza ibizza Buna seara.Locuiesc la tara si ca orice om de la tara am rude inmormantate in cimitirul satului, unde nimeni de cand s-a infiintat acest cimitir nu a platit ... (vezi toată discuția)