avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Jurnal cumparaturi pt PFA in regim neplatitor de TVA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Jurnal cumparaturi pt PFA in regim neplatitor de TVA

Buna ziua,
As avea rugamintea sa imi raspundeti la o intrebare: Am un PFA neplatitor de TVA si as dori sa stiu daca e necesar sa am un jurnal de cumparaturi? Sau e suficient doar cel de incasari si plati?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: DanaDeni , utilizator 15:11, 14 Mai 2013
Buna ziua,

Nu este numai necesar, insa chiar aveti obligatia tinerii evidentei vanzarilor si cumpararilor.
Punctul 62. (1) din Normele de aplicare a Codului fiscal:
Persoanele care aplică regimul special de scutire, conform art. 152 din Codul fiscal, au obligaţia să ţină evidenţa livrărilor de bunuri şi a prestărilor de servicii care ar fi taxabile dacă nu ar fi realizate de o mică întreprindere, cu ajutorul jurnalului pentru vânzări, precum şi evidenţa bunurilor şi a serviciilor taxabile achiziţionate, cu ajutorul jurnalului pentru cumpărări.

Numai bine
Dar eu tin evidenta cumparaturilor si a vanzarilor in registrul de incasari si plati. Stiu ca registrele de cumparari si vanzari sunt obligatorii pentru pfa platitor de tva intrucat in aceste registre se trece baza + valoarea tva-ului in vederea decontarii acestuia.
Va rog sa cititi cu atentie textul legal. Se refera la persoanele care nu sunt inregistrate in scopuri de TVA.

Numai bine,
Va multumesc!
O zi frumoasa!
Buna ziua.
In anul 2010 am infiintat un PFA in sistem real platitor de TVA. Dupa un an, am trecut la PFA neplatitor de TVA. Initial mi s-a spus ca nu mai am nevoie de registrul de vanzari si cumparari, dar ulterior am aflat ca acestea sunt obligatorii; Intrebarile mele sunt urmatoarele: am nevoie de alte registre de cumparari si vanzari? Si cum se completeaza aceste registre acum, avand in vedere faptul ca nu mai sunt platitor de tva? Mai completez coloana cu baza de impozitare si tva sau completez doar coloana cu TOTAL?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare registre pfa DanaDeni DanaDeni Buna ziua. In anul 2010 am infiintat un PFA in sistem real platitor de TVA. Dupa un an, am trecut la PFA neplatitor de TVA. Initial mi s-a spus ca nu mai am ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392b- nelamuriri Marius Jeler Intreprindere Individuala Marius Jeler Intreprindere Individuala Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am o ii si am cumparat un aparat de 5000 lei fara TVA. In declaratia 392B cuprind si TVA -ul aferent sumei ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392 b cris_cris08 cris_cris08 Buna ziua, As vrea sa stiu daca pentru completarea declaratiei 392 B iau in calcul doar achizitiile pe baza de factura sau si cele pe baza de bon fiscal ... (vezi toată discuția)