Buna ziua.
In anul 2010 am infiintat un PFA in sistem real platitor de TVA. Dupa un an, am trecut la PFA neplatitor de TVA. Initial mi s-a spus ca nu mai am nevoie de registrele de vanzari si cumparari, dar ulterior am aflat ca acestea sunt obligatorii; Intrebarile mele sunt urmatoarele: am nevoie de alte registre de cumparari si vanzari? Si cum se completeaza aceste registre acum, avand in vedere faptul ca nu mai sunt platitor de tva? Mai completez coloana cu baza de impozitare si tva sau completez doar coloana cu TOTAL?
Cred ca faceti confuzie cu registrul jurnal de incasari si plati care e obligatoriu indiferent daca sunteti sau nu inregistrata ca platitor de tva sau nu, daca sunteti platitor de venit pe real sau pe norme de venit.
Cele doua registre la care faceti referire se completeaza doar de catre platitorii de tva. La fel declaratia 300 si 394 se depune doar de catre cei inregistrati ca platitori de tva.
De registrul jurnal de incasari si plati stiu ca trebuie completat si il am facut la zi.
Nu imi era clar daca am nevoie sau nu de registrele de vanzari si cumparari.
Am citit chiar pe acest site si mi-a raspuns un contabil ca sunt obligatorii chiar daca sunt PFA inregistrat in sistem real neplatitor de tva.
Va multumesc frumos pentru raspuns.