avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am o intrebare despre pensii!
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am o intrebare despre pensii!

Mama mea are 50 de ani vrea sa iese la pensie pe caz de boala,dar nu are asigurare medicala platita din anul 2000.
Intrebarea este cat ar costa asigurarea pana in anul actual.
Va Multmumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:58, 17 Februarie 2009
Intrati pe www.pensiiprahova.ro si veti primi cel mai competent raspuns.
Kheops a scris:

Mama mea are 50 de ani vrea sa iese la pensie pe caz de boala,dar nu are asigurare medicala platita din anul 2000.
Intrebarea este cat ar costa asigurarea pana in anul actual.
Va Multmumesc!


Au dreptul la pensie de invaliditate asiguratii care si-au pierdut total sau cel putin jumatate din capacitatea de munca, din cauza: accidentelor de munca , bolilor profesionale si tuberculozei , bolilor obisnuite si accidentelor care nu au legatura cu munca .
Asiguratii care si-au pierdut capacitatea de munca datorita unei boli obisnuite sau unor accidente care nu au legatura cu munca beneficiaza de pensie de invaliditate, daca indeplinesc stagiul de cotizare necesar in raport cu varsta, conform Legii nr.19/2000.

In vederea pensionarii de invaliditate, medicul primar sau medicul specialist pentru afectiunea principal invalidanta, atunci cand apreciaza ca starea de sanatate a persoanei pe care o are in asistenta medicala nu ii permite reluarea activitatii profesionale, in limitele maxime de concediu medical prevazute de lege, cu toate tratamentele medicale recuperatorii aplicate, propune pensionarea de invaliditate, cerand in acest sens avizul cabinetului de expertiza medicala teritoriala.
Medicul expert al asigurarilor sociale avizeaza pensionarea de invaliditate numai daca constata pierderea totala sau a cel putin jumatate din capacitatea de munca, aproband si concediul medical necesar intocmirii formelor de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de boala dudulica2009 dudulica2009 Buna ziua! Am 54 de ani si fost operata de bila in urma cu 5 ani De asemenea, am guta. Ma pot pensiona medical? Cu multumiri pt. raspunsuri si sfaturi, Ana (vezi toată discuția)
Pensionare pe caz de boala. mirela_ila mirela_ila As vrea sa stiu si eu care sunt formalitatile pentru pensionarea pe caz de boala.Mama mea are 56 de ani si doar de 5 ani are carte de munca,cum se poate ... (vezi toată discuția)
Pensie popescu mioara popescu mioara dupa 19 ani de munca,3ani de concediu fara plata si cu un diagnosticul carcinom cervical invaziv la ce tip de pensie am dreptul? (vezi toată discuția)