avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... program de relatii personale-hotararea din fond
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

program de relatii personale-hotararea din fond

Buna tuturor,

Am vazut dispozitivul hotararii de divort in pagina de Internet a judecatoriei. Am, printre altele, un program de relatii personale prin gazduirea minorului in anumite perioade.
Totodata, acolo scrie ca se poate initia apel in termen de 30 de zile de la comunicare.
Intrebarea este: pot sa pun in aplicare programul de relatii personale?
Daca da, din ce moment?
Daca una din parti ataca hotararea din fond cu un apel, ce se intampla cu punerea in aplicare a programului de relatii personale?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 16:55, 21 Februarie 2013
Dupa ce intrati in posesia hotarari instantei. In prezent doar cu acordul parti la care este.
Si daca una din parti introduce apel?
Daca una din parti depune apel, ramane cum a fost pana acum, pana la terminarea apelului.
Apelul poate dura cat fondul.
Comunicarea poate dura 30 de zile sau mai mult, depinde de incarcarea instantei. De acolo se socotesc 30 de zile pentru depunerea apelului. Apoi mai asteptati pentru termen, la Tribunal.
Asta poate dura iarasi mai mult de o luna.
Asa ca mai dureaza
Sarut mana, multumesc, dar as mai dori o clarificare:

\"Daca una din parti depune apel, ramane cum a fost pana acum\", adica cum era pana sa se afiseze dispozitivul hotararii de divort in pagina de Internet a judecatoriei?
Nu aveam un program de relatii personale...inseamna ca in caz de apel nu o sa am un program de relatii personale pe durata judecatii in aceasta etapa procesuala?

Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2013
tibimarin, utilizator
Corect.
Daca aveti program prin Ordonanta presedintiala, ramane valabila pana la terminarea apelului; daca nu aveti, programul stabilit la divort nu este executabil pana la finalizarea apelului.
Puteti cere si in aceasta etapa program de vizita, prin Ordonanta presedintiala, se judeca repede si este executabila de la pronuntare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie ciudata - am program de relatii personale si din hotararea de divort si din ordonanta presedintiala elena20a elena20a Buna ziua, S-a judecat apelul la divort si au fost respinse apelurile. In felul acesta, hotararea de fond, unde am program de relatii personale, a devenit ... (vezi toată discuția)
A doua ordonanta presedintiala? andrei_marin andrei_marin Buna ziua, Ma aflu in procesul de divort cu fosta sotie din primavara anului trecut, petitele in care nu ne-am inteles fiind incredintarea baieteilor ... (vezi toată discuția)
Program vizita copil - etape Valentin40 Valentin40 Am divortat in 2013 - custodie comuna cu domiciliul la mama . Dar de 3 luni de zile \\"mama\\" a intors copilul impotriva mea ( copil baiat 11 ani ) astefel ... (vezi toată discuția)