avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... titular contract Romtelecom
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

titular contract Romtelecom

Buna,
Am si eu o problema... :-(
Sunt titularul unui abonament Romatelecom de 10 ani.
Am intentat proces de divort.
Apoi sotia a cerut telefonic activarea serviciul de internet de la romtelecom.
Romtelecom a trimis prin colet modemul si a activat internetul pe numele meu (pe acelasi cont cliet Romtelecom)
Factura de telefon continea de acum si internet.
Intre timp divortul s-a pronuntat si hotararea a devenit definitiva.
Am cerut romtelecom sa desfiinteze serviciile de telefon si internet, si ei nu vor sa o faca doar daca platesc in avans 250Euro, contravaloarea serviciilor de internet pe 2 ani.
Precizez ca eu (ca si titular) nu am cerut si nu semnat nici contract pt internet, si nici o imputernicire.
Intrebarea mea este: nu era nevoie de acordul titularului pt aduga servicii la cele existente?
Mersi.
Cel mai recent răspuns: stefanderco , utilizator 15:32, 17 Februarie 2009
Cu siguranta ca era nevoie de acordul dvs ca titular al contractului dar atat timp cat contractul a fost semnat de sotia dvs inainte de introducerea actiunii de divort este discutabil.
Ultima modificare: Marți, 17 Februarie 2009
ContSters20980, utilizator
Raspunsul primit la sesizarea facuta catre Romtelecom:
"Stimate domn,
Am analizat sesizarea dumneavoastra si suntem in masura sa va comunicam urmatoarele:
Pentru a inlesni efectuarea diferitelor acte si operatiuni, care sunt necesare a fi indeplinite de catre soti in timpul casatoriei, legea romana (Codul Familiei), prevede existenta unui mandat tacit reciproc intre acestia. Potrivit acestui mandat, oricare dintre soti poate exercita singur marea majoritate a drepturilor care privesc bunurile comune, prezumandu-se ca ar avea consimtamantul celuilalt sot.
Prectic, exercitand aceste drepturi, fiecare sot actioneaza atat in numele sau, cat si ca reprezentant al celuilalt sot. Acest drept de reprezentare pe care il au sotii in mod reciproc izvorate dintr-un mandat tacit pe care legea presupune ca si l-au dat unul altuia pentru incheierea actelor juridice care privesc bunurile comune.
In baza acestei institutii de drept, sotul care incheie un contract de furnizare de servicii cu Romtelecom figurand ca si client al Romtelecom) pentru o locatie bun comun, sau avand in vedere folosirea unui bun comun, este prezumat, conform legii, ca are consimtamantul tacit al celuilalt sot pentru incheierea acestui contract, si pentru exercitarea tuturor drepturilor care izvorasc din acest contract.
Sotul-netitular al serviciului furnizat de Romtelecom este presupus a-si fi dat consimtamantul pentru incheierea
contractului de furnizare de servicii care priveste, practic, administrarea si folosirea unui bun comun al sotilor,
in privinta caruia sotul-netitular poate exercita aceleasi drepturi ca sotul-titular.
Ati mentionat, ca la data solicitarii serviciului de Internet era inceputa actiunea de divort si hotararea definitiva
este datata mai tarziu.
Serviciul a fost instalat pe data de 18.09.2008 si a fost utilizat. De asemenea cu toate ca primele 6 luni sunt
gratuite serviciul este evidentiat in factura.
Avand in vedere cele prezentate mai sus, desfiintarea serviciului se vaface conform contractului, deci cu taxa de
terminare inainte de termen.
Cu stima, ...."
CE PARERE AVETI IN LEGATURA CU ACEASTA?
MERSI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuplu-obligativitati shary_bv shary_bv buna seara, Am o intrebare la o situatie un pic mai delicata si anume, sunt casatorit insa intre noi au aparut o serie de probleme, care nu stiu cum se vor ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere apartament tocalione tocalione In cazul incheierii unui contract de inchiriere al unui apartament ce este pe numele unuia dintre soti, este necesara si semnatura celuilalt sot ? (vezi toată discuția)
Rezolutiune contract vanzare cumparare autoturism danik28 danik28 in luna aprilie am incheiat un contract de vanzare cumparare pentru un autoturism, contract autentificat la un birou notarial. in ce conditii pot obtine ... (vezi toată discuția)