avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sotia supravietuitoare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sotia supravietuitoare

Sotia supravietuitoare are drept la mostenirea sotului decedat daca aceasta mostenire este de la parintii decedatului sau doar copiii au dreptul .
Tatal meu a decedat iar eu sunt din prima casatorie a lui .Acum trebuie sa dezbat o mostenire de la parintii tatalui meu si vreau sa stiu daca are drept si sotia lui cea de a doua .
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 07:49, 21 Februarie 2013
Depinde daca tatal dvs a murit inaintea parintilor sai sau dupa ei.
Daca primii au decedat parintii si apoi tatal dvs, cea de a doua sotie are dreptul la mostenirea socrilor impreuna cu dvs ca fiica.
Daca tatal dvs a decedat inaintea parintilor sai iar dvs acum dezbateti mostenirea dupa bunici , doar dvs aveti dreptul la mostenirea bunicilor.
Fiind vorba de succesiuni succesive este nevoie sa se cunoasca data decesului fiecarei persoane din arborele genealogic.
Intai au murit bunicii si apoi tatal meu .
Am inteles acum ,v-a participa si sotia supravietuitoare .
Multumesc mult .
Am uitat sa va intreb care sunt cotele care ne revin eu 3/4 si ea 1/4 ?Are vre-o importanta daca la data decesului bunicilor mei tatal meu nu era casatorit legal cu sotia supravietuitoare ?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2013
ADELA.B, utilizator
Sotia are drept de mostenire daca la data decesului sotului erau casatoriti.
Nu are importanta daca la moartea bunicilor erau sau nu casatoriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nepot care mosteneste o bunica (din partea mamei decedate). tatal meu are vreun drept? Bismut Bismut Situatia sta in felul urmator: Mama mea a murit acum 6 ani. La momentul mortii mamei mele tatal meu era casatorit cu mama mea. Tatal meu nu s-a mai ... (vezi toată discuția)
Mostenire din partea bunicilor carlorely carlorely Parintii tatalui meu sunt decedati in urma cu cativa ani. Nu s-a dezbatut mostenirea pentru ca tatal meu era singurul copil, casa si terenurile ramanand pe ... (vezi toată discuția)
Mostenirea nepotului de bunic, tatal fiind decedat andapaun72 andapaun72 am rugamintea sa ma ajutati sa aflu cum se imparte averea bunicului sotului meu in situatia in care bunicul a avut 6 copii, unul dintre ei fiind socrul meu, ... (vezi toată discuția)