Buna ziua.
Problema mea este, ca angajatorul vrea sa deie afara pe mine (si inca 7 persoane) dar asa sa semnez eu cerere de lichidare. Se poate sa face asa ceva, sau eu pot sa refuz chestia? Am auzit ca daca angajatorul desface CIM fara motiv trebuie sa plateste 3 salar. E adevarat? Ce poate se intampla daca nu semnez cererea, si ce trebe sa fac sa primesc drepturile mele?
Multumesc...
Daca vreti sa incetati CIM prin demisie o puteti face, dar angajatorul nu va poate obliga in nici un fel. Daca vrea sa va concedieze, atunci trebuie sa procedeze in conformitate cu dispozitiile Codului muncii si sa va desfaca CIM in temeiul art. 65, din cauze ce nu tin de persoana salariatului. Nu vi se poate intimpla nimic daca nu semnati acea cerere impusa, iar daca procedeaza la concediere ilegala, puteti sa contestati decizia in instanta.
La concedierea pentru motive ce nu tin de persoana salariatului (ex: desfiintare post) angajatorul trebuie sa va plateasca minim un salariu compensatoriu pe langa toate drepturi salariale cuvenite la zi.
Sa va forteze sa va dati demisia nu este legal si puteti refuza semnarea unui astfel de act.