avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Ce inseamna \\"avocat radiat din tabloul avocatilor?\\"
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Ce inseamna "avocat radiat din tabloul avocatilor?"

Buna seara. Va rog sa-mi spuneti, ce inseamna atunci cand un avocat figureaza radiat din baroul avocatilor din Bucuresti. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 23:55, 23 Februarie 2013
Buna seara,

Avocatul respectiv nu mai are dreptul sa profeseze.
Doamna, ma surprinde raspunsul dvs. Ce ar fi putut face, incat sa nu mai poata profesa... Chiar astept un raspuns. Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2013
MmariaM, utilizator
De ce sunteti atat de surpins, stimate domn :)?

Nu sunt jurista ci economista, dar am cautat Statutul profesiei de avocat din care citez:

Incetarea calitatii de avocat

Art. 58.

(1) Calitatea de avocat inceteaza:
a) prin renuntarea scrisa la exercitiul profesiei;
b) prin deces;
c) prin excluderea din profesie, ca sanctiune disciplinara;
d) in cazul in care avocatul a fost condamnat definitiv pentru o fapta prevazuta de legea penala si care il face nedemn de a fi avocat, potrivit legii.

(2) Incetarea calitatii de avocat se constata prin decizie a consiliului baroului si are drept consecinta radierea celui in cauza din tabloul avocatilor.

[ link extern ]
Intreb cu stupoare pentru ca respectivul avocat practica in prezent avocatura la un cabinet privat. Cabinetul este al sau.... Are voie sau nu? Multumesc.
Buna seara,

Citez din acelasi Statut:

1: Drepturile avocatului

Art. 208
(1)Avocatul inscris in Tabloul avocatilor cu drept de exercitare a profesiei are dreptul sa exercite activitatile specifice profesiei potrivit Legii, prezentului statut, codului deontologic si regulamentului baroului din care face parte.
(2)Persoana primita in profesia de avocat nu poate exercita profesia decat dupa emiterea deciziei de primire in barou si inscrierea pe Tabloul avocatilor cu drept de exercitare a profesiei.

Art. 210
(1)Formele de exercitare a profesiei de avocat au dreptul sa isi stabileasca sediul profesional numai in circumscriptia baroului in care sunt inscrisi in Tabloul avocatilor cu drept de exercitare a profesiei, oricare dintre avocatii titulari sau asociati.
(2)Avocatul isi exercita profesia la sediul principal, la sediile secundare precum si la biroul/birourile de lucru avizate de consiliul baroului.
(3)Consiliul baroului poate aproba deschiderea unuia sau mai multe birouri de lucru in orice localitate din circumscriptia sa.

Pana acum constat ca nu a intervenit niciun coleg avocat in aceasta discutie, pentru a-mi corecta informatiile. Deci...

In urma a ceea ce am citit si citat sustin ceea ce am scris mai sus si anume ca acest avocat exclus din Barou nu are dreptul sa isi exercite profesia, chiar daca are Cabinet Individual. .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat radiat cporumbel cporumbel Un avocat radiat de barou mai poate reprezenta in instanta un client? Cabinetul lui de avocatura mai poate functiona? dar pe perioada suspendarii din profesie ... (vezi toată discuția)
Excludere din barou ContSters69061 ContSters69061 Ce se intampla cu bunurile unui cabinet individual de avocatura daca avocatul este exclus din barou? Daca trece in patrimoniul asociatului, respectiv al ... (vezi toată discuția)
2 intrebari pentru cunoscatori: ContSters6798 ContSters6798 Lucrez ca secretara intr-un Cabinet individual de avocat. De curand (o saptamana) am absolvit dreptul. Aud tot felul de zvonuri, cum ca absolventii de drept nu ... (vezi toată discuția)