Buna ziua, am o intrebare in legatura cu pretul de vanzare al produselor finite. Exista o lege prin care se impune anumitor produse finite un pret maxim de vanzare? (pret care ar putea sa fie mai mic decat costurile totale - toate cheltuielile cu realizarea produsului, directe sau indirecte)
Si mai am o nelamurile, se pot da cadouri clientilor? Daca da, care sunt procedurile si inregistrarile in contabilitate, sau daca se poate sa imi dati va rog o lege, HG, care sa imi prezinte situatiile.
Va multumesc anticipat
Am avut cazuri multiple in ceea ce priveste vanzarea produselor finite.
Ideea de vindere sub costul total de productie consta cel mai mult explicatia pe care o poti da in cazul unui control de fond. Daca taxele sunt constituite corect atunci este in regula.
Se poate vinde sub costul total de productie doar cu introducerea diferentei de valoare in cheltuieli nedeductibile inclusiv colectarea tva-ului prin nota: 635-4427 ( analitic distinct ptr 635 - nedeductibil )
411-701 - venit realizat efectiv
411-4427 - ceea ce este inscris pe factura
% = 345 - cost total
711 ( analitic cu functie de cont de cheltuiala nedeductibila ) - diferenta intre costul total de productie si 701
711 -
635( analitic distinct chelt nedeductibila ) =4427
daca vanzarea se face catre asociatii societatii se tine cont si de impozitul pe venitul global.
referitor la acordarea de cadouri clientilor societatii in primul rand trebuie sa fie o Hotararea a Asociatilor societatii si Decizia Administratorului.
Documentele care se completeaza sunt: bonul de consum pe fiecare client in parte; procesul verbal de predare primire intre societatea ta si client.
Se considera cheltuiela de protocol care are tratamentul fiscal prevazut in Codul Fiscal
note contabile:
623.1 ( analitic distinct ptr protocol ) = 345 - cost total productie
635. 1 ( analitic distinct ptr tva protocol - se stabileste deductibilitatea la finalul exercitiului financiar ptr ca tot o cheltuiala cu protocolul poate fi considerata ) = 4427
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.