avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie detasare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie detasare?

Buna ziua.am urmatoarea problema in data de 14 noiembrie 2012 am fost detasat la o alta firma contrar vointei mele pe o perioada de 4 luni si jumatate cu suspendarea contractului de munca la angajatorul ce a dispus detasarea si deschiderea altuia nou la firma unde sint detasat. felul si locul muncii nu sa schimbat doar angajatorul.in acest caz am dreptul la indemnizatia de detasare???
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 12:01, 21 Februarie 2013
Art. 46 Codul muncii:

(4) Salariatul detasat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de detasare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.
1. Pentru detasare nu este nevoie de acordul dvs ... Detaşarea este o măsură obligatorie pentru salariat, care va răspunde disciplinar în caz de refuz nejustificat de îndeplinire.

2. Codul Muncii prevede ca se acorda in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.... prin urmare, ar trebui vazut care sunt prevederile incidente in aceasta situatie ...
@freeelis

Prin urmare, daca nu este prevazut in CCM, nu se acorda?
Nu se acorda , pentru ca nu are baza legala . ...
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna externa VIRGIL31 VIRGIL31 Buna ziua. Am si eu o nelamuriere. In cazul in care un salariat cu CIM incheiat in Romania, din transporturi, cu functia de sofer, lucreaza in afara tarii, in ... (vezi toată discuția)
Transfer de la locul de munca in cadrul perioadei determinate Kent8d Kent8d Buna seara. In cazul in care un angajat are un contract de munca pe o perioada determinata, se poate ca acesta sa fie transferat la o alta unitate dintr-un ... (vezi toată discuția)
Munca in delegatie remus39 remus39 Lucrez la o firma care are anumite lucrari ce necesita deplasarea si cazarea in zona unde este de munca. Cat timp sau cate zile poate sa ma utilizeze in ... (vezi toată discuția)