avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare asociatie - costuri
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare asociatie - costuri

vreau sa deschid o asociatie ONG si vreau sa stiu ce suma de bani am nevoie
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 02:58, 15 Martie 2013
Depinde de mai multi factori ce suma va trebuie pentru infiintare: - numarul asociatilor pentru eliberarea cazierelor fiscale - 20 ron/bucata, ce suma doriti sa alocati pentru patrimoniul initial, costurile cu avocatul sau notarul - va intocmesc profesionistii documentatiei sau o rezolvati dvs....?
Pardon, am gresit in exprimarte. am vrut sa stiu daca exista suma fixa pentru patrimoniul initial
Este minim un salariu mediu, adica 750 lei
Potrivit OG nr.26/2000, patrimoniul iniţial al asociaţiei; activul patrimonial, este în valoare de cel puţin un salariu minim brut pe economie, la data constituirii asociaţiei si poate fi alcătuit din aportul în natură şi/sau în bani al asociaţilor.

In prezent, de la 01.01.2013 salariul minim brut pe economie este de 750 lei.


deci pana la urma e suficient doar un salar minim pe economie? Anul trecut am infiintat un ONG si acum vreau sa infiintez altul. Atunci mi s-a spus de la Judecatorie (care nu prea stiau despre ce e vorba in domeniul infiintarii ONG-ului) ca trebuie sa am 2 salarii minime pe economie sau echivalentul lor in natura.

Alte discuții în legătură

Inregistrare asociatie - patrimoniu initial portik portik Care este patrimoniul initial al unei asociatii ? a) un salar brut pe economie ? (conf. OG nr.26/2000 art.6) sau b). doua salarii brut pe economie ( ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie non-profit NODOLA NODOLA Vreau sa infiintez o asociatie nonguvernamentala, un ONG. Am fost consiliata ca patrimoniul initial trebuie sa fie de minim 2 salarii minime pe economie . Am ... (vezi toată discuția)
Valoare patrimoniul initial asfsp asfsp Buna ziua, Poate cineva sa-mi spuna exact care este cuantumul in lei al patrimoniului initial pentru o asociatie ce urmeaza a fi infiintata pana la data de ... (vezi toată discuția)