avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Valoare patrimoniul initial
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Valoare patrimoniul initial

Buna ziua,
Poate cineva sa-mi spuna exact care este cuantumul in lei al patrimoniului initial pentru o asociatie ce urmeaza a fi infiintata pana la data de 30/05/2014?
Am gasit pe net ambele variante:
1 echivalent cu un salariu brut minim pe economie
2 echivalent cu doua salarii minim pe economie
Cel mai recent răspuns: grunwald , utilizator 18:58, 18 Martie 2014
og 26/2000
art. 6 alin 2 lit f
patrimoniul initial al asociatiei; activul patrimonial, in valoare de cel putin un salariu minim
brut pe economie
, la data constituirii asociatiei, este alcatuit din aportul in natura si/sau in
bani al asociatilor. In cazul aportului in natura, forma autentica a actului constitutiv si a statutului este obligatorie;
E recomandat sa constituiti acel patrimoniu initial la o valoare mai mare. Oricum cu acei bani va puteti acoperi cheltuielile curente ale ong in primele luni de functionare, dar da bine ca imagine in cazul in care doriti sa desfasurati ulterior anumite activitati si solicitati si fonduri de la diferiti finantatori.
De multi ani nu mai este regula cu doua salarii, ci cuantumul minim este un salariu minim brut pe economie. Acesta este momentan de 850 lei si de la 01.07.2014 creste la 900 lei. Prin urmare nivelul minim este de 850 lei pentru data preconizata de infiintare dar, asa cum s-a mentionat, nu strica sa fie putin mai ridicat....
Presupun ca la 30 mai va expira rezervarea denumirii, cred ca e indeajuns 900 RON, acest capital social fiind blocat practic in banca pana la obtinere personalitate juridica si finalizare toate acte, stampila. Sunt destule cheltuieli pe traseul de infiintare ONG.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie - costuri szegediildiko szegediildiko vreau sa deschid o asociatie ONG si vreau sa stiu ce suma de bani am nevoie (vezi toată discuția)
Inregistrare asociatie - patrimoniu initial portik portik Care este patrimoniul initial al unei asociatii ? a) un salar brut pe economie ? (conf. OG nr.26/2000 art.6) sau b). doua salarii brut pe economie ( ... (vezi toată discuția)
Ong Mariralu Mariralu As dori sa stiu care este capitalul social minim pentru infiintarea unui .ONG. Multumesc! (vezi toată discuția)