avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... suspendare din functie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

suspendare din functie

Buna ziua, va expun o situatie care pur si simplu imi este de neinteles.
Sunt functionar public, am fost urmarita penal pt abuzin sv, in data de 29.12.2012 parchetul trimite dosarul catre instanta, dar instiinteaza institutia unde lucrez despre aceasta abia in data de 17.01.2013. In toata aceasta perioada eu am fost la sv zilnic fara si mi-am desfasurat activitatea, ceea ce reiese si din pontajelor intocmite si semnate de conducere. In data de 18.01.2013 se emite ordinul de susupendare din functie ....citez....se constata, incepand cu 19.12.2012 suspendarea de drept din functie......
Va intreb....cum este posibil sa fiu suspendata din functie cu o data anterioara atata timp cat eu am fost prezenta la sv, am emis acte administrative, le-am semnat, deci eu mi-am facut datoria fata de institutia in care muncesc. Nu este vina mea ca parchetul a instiintat institutia cu intarziere despre faptul ca a trimis dosarul in instanta.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: constantin pricope , utilizator 13:31, 21 Februarie 2013
Suspendarea din functie nu inseamna incetarea raporturilor de munca. Si in continuare o sa veniti la munca, dar o sa fiti platiti pe functia minima de executie. Faptul ca Parchetul a trimis comunicarea tarziu la locul de munca tine de birocratia din Romania. Conform statutului functionarilor publici pe data intocmiri rechizitoriului sunteti suspendat din functie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare anulare act administrativ danciusimona danciusimona intrebare sunt functionar public, iar la uat-ul unde-mi desfasor activitatea, mai multi colegi au fost implicati intr-o cercetare penala.Au primit fiecare ... (vezi toată discuția)
Speta fp Danaioana Danaioana Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta. Un functionar public, din cadrul unei institutii publice a avut suspendat raportul de serviciu pentru ... (vezi toată discuția)
Curtea de conturi poate emite decizie de suspendare din functie? vasilica53 vasilica53 Curtea de conturi poate emite decizie de suspendare din functie a unui functionar public?si daca da care sunt faptele si temeiul legal.Mltumesc (vezi toată discuția)