avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept retentie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept retentie

Buna ziua
locatorul are vreun drept de retentie asupra bunurilor mobile ale locatarului rau platnic?daca da, acest drept trebuie stabilit prin hotarare judecatoreasca?
Cel mai recent răspuns: cristiantgv , utilizator 13:22, 22 Februarie 2013
multumesc pt raspuns,dar dreptul de retentie este,totusi o garantie cu deposedare, iar sub acest aspect, se ridica o problema.....stabilirea de catre instanta a dreptului de retentie necesita timp...in acest caz, daca locatorul refuza sa inapoieze chiriasului evacuat*presupunem ca nu s a cerut evacuare in instanta, chiriasul a parasit imobilul la simpla cerere a locatorului) anumite bunuri mobile,ca garantie pt plata restantelor datorate de respectivul chirias, cum este vazut de codul civil/penal, aceasta situatie? este evident ca locatorul nu poate sa i inapoieze bunurile locatarului, si abia apoi sa ceara in instanta stabilirea dreptului de retentie,pt ca este limpede ca locatarul nu va inapoia propriile bunuri locatorului....
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2013
cristiantgv, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de comodat imobil - titlu executoriu? Geo3582 Geo3582 Poate un Contract de Comodat sub semnatura privata cu data certa sa constituie titlu executoriu la incetarea lui chiar inainte de termenul maxim - in conditii ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez garanția plătită la închirierea apartamentului. Camelia589 Camelia589 Buna seara Am stat in chirie într-un apartament timp de un an și doua luni. Am întocmit un contract de închiriere neînregistrat nicăieri. I-am plătit ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias ncpc tnt tnt Buna ziua, As dori va rog sa ma ajutati cu pasi de urmat pentru evacuarea chiriasului rau platnic (persoana fizica) din imobil. Acum 2 luni de zile am ... (vezi toată discuția)