ITMB-UL nu semneaza carnetul de munca decat daca sunt toate statele de plata depuse la zi, ultimul va fi depus pe 15 luna umatoare celei in care ti-ai dat demisia, mai sta 3 zile pe la ei si abia apoi o poti ridica de la Angajator.
Daca n-au fost depuse statele fie se face plata partiala pentru tine si stat partial fie astepti mult si bine pana cand Angajatorul plateste taxele si depune statele.
Angajatorul este obligat conform legii sa imi inmaneze cartea de munca? Pentru ca azi mi s-a spus sa ma duc la ITM si sa imi iau cartea de munca, in urma demisiei mele. Nimic mai mult.
Daca nu este obligat , trebuie sa ma duc neaparat la ITM sau pot intra si altfel in posesia acesteia (posta, sau cererea acesteia la ITM de catre noul angajator) ?
Cere o adeverinta (adresa ) de la angajator prin care sa se arate ca CIM-ul a incetat, neexistand pretentii din partea nici uneia din parti, si ca sunt deacord sa-ti fie eliberata cartea de munca. Cu adresa mergi la ITM si soliciti carnetul de munca.
Cnform codului muncii, angajatorul este obligat sa iti restituie cartea de munca