avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare imobil
Discuție deschisă în Executare silită

executare imobil

Buna ziua. Anul trecut am deschis un dosar de executare silita asupra unui apartament al fostului sot. Au fost facute cereri la primarie dar inca nu am primit raspunsul ca sa puna sechestrul supra immobilului. Recent fostul sot a aflat de executia respectiva. Pana la primirea raspunsului din partea primariei acesta fiind propietar pe imobilul respectiv poate instarina apartamentul? Cat timp dureaza daca in caz doreste instrainarea lui.?Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: angelica5 , utilizator 18:13, 21 Februarie 2013
Cererea creditorului pentru demararea procedurii de executare silita se adreseaza executorului judecatoresc care detine autoritatea si competenta sa demareze etapele si procedura de executare silita
Legal debitorul nu are voie sa mai instraineze bunul dedus executarii
In multe cazuri se intampla ca debitorii cu scopul invocarii starii de insolvabilitate instraineaza bunurile care eventual pot face obiectul executarii silite
daca apartamentul in cauza era un bun comun dobandit in timpul casatoriei , mai intai trebuie sa depuneti o cerere de partaj la judecatorie. hotararea prin care instanta solutioneaza cererea de partaj poate fi executata silit . executarea silita se face de catre executorul judecatoresc, primaria nu are competenta in acest domeniu .
fostul sot nu poate vinde imobilul daca din contractul de vanzare cumparare rezulta ca sunteti coproprietari.
Nu este un bun dobandit in timpul casatoriei. Noi an divortat de 5 ani iar acest apartamant a foat cumparat acum 2 ani. Executorul a trimis notificare la taxe si impozite dar inca nu a primit nici un raspuns. Daca fostul sot doreste sa vanda apartamentul in cauza, acum, are acest drept? Cat timp dureaza trecerea unui imobil pe un alt nume?
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita sulta crystyna2000 crystyna2000 caz: in urma partajului fostul sot ramane cu imobilul proprietate comuna, urmand sa imi plateasca o suma de bani. Daca refuza sa o faca, sau tergiveseaza ... (vezi toată discuția)
Impartire bunuri comune  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Sunt in divort si dupa ce voi termina divortul voi deschide o actiune de partaj. Am discutat cu fosta sotie si aceasta sustine ca nu o poate da nimeni afara ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil ionutt ionutt Buna seara! Ce măsură de siguranţă poate lua un creditor asupra bunurilor imobile ale debitorului său, în timpul executării silite? În speţă ... (vezi toată discuția)