avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita imobil
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita imobil

Buna seara!
Ce măsură de siguranţă poate lua un creditor asupra bunurilor imobile ale debitorului său, în timpul executării silite?
În speţă debitorul, obligat la plata unei datorii prin titlu executoriu, are în proprietate un apartament, însă creditorul nu doreşte vânzarea bunului imobil. Doreşte înfiinţarea unei popriri pe salariul debitorului şi a unei măsuri legală prin care să aibă o garanţia că debitorul nu-şi poate înstrăina apartamentul.
Ce măsură ar putea solicita executorului judecătoresc?
Vă mulţumesc!
Un sechestru asigurator.
o cerere de interdictie de vanzare a imobilului sau un sechestru asigurator.
Creditorul ,are dreptul sa notifice OCPI de existenta titlului executoriu,astfel incat proprietarul sa nu poata tranzactiona imobilul .
Cred ca varianta cu interdictia de vanzare notata la OCPI este cea mai buna.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Domnule, singura modalitate de a indisponibiliza acest bun este inscrierea somatiei de plata in cartea funciara, de catre executor. Ulterior creditorul poate cere suspendarea executarii silite imobiliare, atentie, in 6 luni se poate perima executarea.

Sechestru asigurator nu se poate pune, deoarece din cate inteleg exista deja titlu executoriu si implicit nu exista un proces pe rol in cadrul caruia sa se faca cererea de sechestru. In plus, pe langa faptul ca instanta poate respinge oricand o astfel de cerere, mai si dureaza.
Interdictia de vanzare - presupune sa existe acordul prealabil al debitorului pentru aceasta 9interdictie. In mod evident, nu ma refer aici la interdictiile legale. Ci doar la situatia dvs. O cerere de inscriere a unei astfel de interdictii, in Cartea Funciara nu poate fi decat respinsa de registrator.
Cat priveste notificarea OCPI, -nu are niciun efect privind indisponibilizarea bunului imobil
Ultima modificare: Luni, 22 August 2011
ContSters214341, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere somatie de plata in cartea funciara leopold2010 leopold2010 Buna ziua, Vreau sa stiu si eu daca si cum o somatie de plata poate fi inscrisa in cartea funciara. Existau doua ipoteci de grad I si II inscrise in cartea ... (vezi toată discuția)
Executare silita - ipoteca kimbao kimbao Buna ziua. Am un titlu executoriu pentru care am inceput executarea silita asupra imobilului debitorului. Executorul imi spune ca mai exista o persoana care ... (vezi toată discuția)
Experienta mea cu cumpararea de imobile aflate in executari silite, si cand oare vor inceta sa reprezinte practic un camp minat si foarte riscant? vioricaw vioricaw In ultimii 2 ani am participat la mai multe licitatii publice pentru apartamente scoase la vanzare in urma unor executari silite realizate de executori ... (vezi toată discuția)