Buna ziua. Am un titlu executoriu pentru care am inceput executarea silita asupra imobilului debitorului. Executorul imi spune ca mai exista o persoana care are bani de recuperat de la acelasi debitor si ca are o ipoteca de rang I asupra imobilului. Persoana aceasta a fost parte civila intr-un dosar penal si a pus in executare hotararea ca oricare altul.
De unde a aparut ipoteca? Pentru ipoteca nu ar fi trebuit sa semneze debitorul? Asta nu s-a intamplat niciodata intre cei doi. Avea creditorul cum sa "produca" o ipoteca asa de unul singur?
Cred ca de fapt, este vorba despre o ipoteca legala. Eu banuiesc ca a fost instituit un sechestru penal asupra imobilului, nicidecum o ipoteca conventionala.(penrtu a putea vorbi de rang).Fiind un sechestru penal, nu este nevoie de semnatura debtorului.
Dat fiind faptul ca al doilea creditor are o ipoteca iar dvs. nu, normal ca primul indestulat din suma obtinuta urmare a vanzarii imobilului va fi acesta.
Despre asta este vorba. A fost instituit sechestru asigurator in timpul unui proces penal asupra intregii averi a debitorului. Adica o casa si vreo 3 terenuri. Oricare dintre acestea daca vreau sa le execut ma lovesc de rangul preferential al celuilalt creditor?
Inseamna ca trebuie sa le scot toate la vanzare? Doamne...ca doar nu trebuie onorariu de executare pentru fiecare imobil in parte!?
Nu, inseamna ca nu le puteti urmari .
Dvs. veti primi ceva banuti din vanzarea acestor bunuri DOAR daca mai ramane ceva dupa indestularea primului creditor.
Aceasta este diferenta intre ipotecar si chirografar.
Daca creditorul ipotecar, care a inceput executare imobiliara, sta in letargie....adica nici nu face expertiza de evaluare a imobilului avand in vedere preturile actuale si nici altceva....nu are nici o sanctiune?
Pana nu demult a lasat executarea balta, astfel incat cred ca i se perimase. Problema este ca executorul i-a intocmit o cerere prin care creditorul staruie in executare. Are aceasta cerere valoare de act de executare? Sau pot cere sa se constate perimarea? Cine constata perimarea?
Ce demers pot eu face pentru a-l scoate din amorteala pe celalalt creditor? Sa se hotarasca.....ori executa, ori lasa pe altii?