Buna ziua. Am un titlu executoriu pentru care am inceput executarea silita asupra imobilului debitorului. Executorul imi spune ca mai exista o persoana care are bani de recuperat de la acelasi debitor si ca are o ipoteca de rang I asupra imobilului. Persoana aceasta a fost parte civila intr-un dosar penal si a pus in executare hotararea ca oricare altul.
De unde a aparut ipoteca? Pentru ipoteca nu ar fi trebuit sa semneze debitorul? Asta nu s-a intamplat niciodata intre cei doi. Avea creditorul cum sa "produca" o ipoteca asa de unul singur?
Pe parcursul procesului penal, partea interesata poate cere SECHESTRU ASIGURATORIU. E foarte probabil ca ipoteca sa fi fost pusa in timpul acestui proces.
"Măsurile asigurătorii sunt definite ca fiind măsuri de constrângere reală care constau în indisponibilizarea, până la soluţionarea definitivă a cauzei, a bunurilor şi veniturilor aparţinând învinuitului, inculpatului sau părţii responsabile civilmente, în vederea asigurării reparării pagubelor cauzate prin infracţiune, precum şi pentru garantarea executării pedepselor pecuniare”
"sechestru penal asupra imobilului' ???N-am mai auzit pana acum...:))