Va rog frumos lamuriti-ma si pe mine.
Pana la aparitia Ordinului 68/2009 am primit o adeverinta tip, de la A.J.P.S. in care se specificau, in tabel, veniturile nete realizate pe ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului - incepandu-se cu luna anterioara nasterii copilului.
Ordinul 68/2009 a adus noi modificari, deoarece cuprinde un tabel cu veniturile nete realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului - dar,incepand cu luna nasterii copilului (nu cea anterioara - ca pana acum) specificandu-se totodata ce fel de venituri sunt, si anume: salar, indemnizatie concediu medical sau somaj.
Daca, cu o luna jumatate inainte de nastere am fost in concediu prenatal acest venit se va lua in calcul pentru indemnizatie, avand in vedere ca: aceasta indemnizatie de concediu prenatal nu este supusa imozitului? Cum va trece angajatorul in acel tabel de ex. intr-o luna cand, cateva zile am fost in medical si celelalte la servici?
Va multumesc!
Este logic si legal ca aceea indemnizatie de concediu prenatal sa se ia in calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului. In tabel se va trece exact valoarea indemnizatie, precum si salariul net obtinut.