avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Va rog frumos lamuriti-ma si pe mine.
Pana la aparitia Ordinului 68/2009 am primit o adeverinta tip, de la A.J.P.S. in care se specificau, in tabel, veniturile nete realizate pe ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului - incepandu-se cu luna anterioara nasterii copilului.
Ordinul 68/2009 a adus noi modificari, deoarece cuprinde un tabel cu veniturile nete realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului - dar,incepand cu luna nasterii copilului (nu cea anterioara - ca pana acum) specificandu-se totodata ce fel de venituri sunt, si anume: salar, indemnizatie concediu medical sau somaj.
Daca, cu o luna jumatate inainte de nastere am fost in concediu prenatal acest venit se va lua in calcul pentru indemnizatie, avand in vedere ca: aceasta indemnizatie de concediu prenatal nu este supusa imozitului? Cum va trece angajatorul in acel tabel de ex. intr-o luna cand, cateva zile am fost in medical si celelalte la servici?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 16:36, 17 Februarie 2009
Este logic si legal ca aceea indemnizatie de concediu prenatal sa se ia in calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului. In tabel se va trece exact valoarea indemnizatie, precum si salariul net obtinut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil?! crisstinnaE crisstinnaE Va expun problema mai pe larg: De la 1 iunie 2014 o sa fiu in concediu de prenatal/postanatal( o sa nasc undeva dupa 20 iulie 2014 ) - acest concediu se ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pentru indemnizatie crestere copil (2 ani) IulianRD IulianRD Buna ziua, Sunt in situatia de a completa o adeverinta pentru un concediu de ingrijire copil pana la varsta de 2 ani. Aceasta adeverinta, solicita, printre ... (vezi toată discuția)
Cuantum indemnizatie cic ioneasca84 ioneasca84 buna ziua lucrez in invatamant si sunt insarcinata ar tb sa nasc pe la jumatatea lui septembrie intrebarea este imi trebuie continuitate la post pt a putea ... (vezi toată discuția)