In urma raportului de inpectie fiscala (sunt PFA)am platit impozitul pe venit net anual stabilit in plus si valoarea din obligatiile fiscale accesorii aferenta majorarilor intelegand ca valoarea la penalizari nu se mai modifica urmand ca pe acestea sa le platesc intr-un viitor apropiat.Astazi am fost la finante si am aflat ca de fapt suma platita in contul majorarilor mi-au incadrat-o cum ca am platit penalizarile si m-am trezit iarasi cu majorari de intarziere. Intrebarea mea :este posibil ca suma platita de mine in contul majorarilor sa fie trecuta de cei de la finante in contul penalitatilor?
Va multumesc anticipat
Incepand cu 1 nov.2012 a intrat in vigoare urmatorrul articol din Codul de Procedura fiscala:
"(3^2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), în cazul obligaţiilor fiscale de plată stabilite de organele de inspecție fiscală, precum şi a amenzilor de orice fel, se stinge cu prioritate obligaţia fiscală sau amenda pe care o alege contribuabilul. (Se aplică începând cu data de 1 noiembrie 2012)."
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Stingere datorii
DiaD
Avand in vedere noile modificari privind modul de stingere al datoriilor catre stat, daca se doreste achitarea datoriilor curente si nu a penalitatilor de ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.