avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Majorari penalizari PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Majorari penalizari PFA

In urma raportului de inpectie fiscala (sunt PFA)am platit impozitul pe venit net anual stabilit in plus si valoarea din obligatiile fiscale accesorii aferenta majorarilor intelegand ca valoarea la penalizari nu se mai modifica urmand ca pe acestea sa le platesc intr-un viitor apropiat.Astazi am fost la finante si am aflat ca de fapt suma platita in contul majorarilor mi-au incadrat-o cum ca am platit penalizarile si m-am trezit iarasi cu majorari de intarziere. Intrebarea mea :este posibil ca suma platita de mine in contul majorarilor sa fie trecuta de cei de la finante in contul penalitatilor?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 20:21, 21 Februarie 2013
Incepand cu 1 nov.2012 a intrat in vigoare urmatorrul articol din Codul de Procedura fiscala:

"(3^2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), în cazul obligaţiilor fiscale de plată stabilite de organele de inspecție fiscală, precum şi a amenzilor de orice fel, se stinge cu prioritate obligaţia fiscală sau amenda pe care o alege contribuabilul. (Se aplică începând cu data de 1 noiembrie 2012)."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stingere datorii DiaD DiaD Avand in vedere noile modificari privind modul de stingere al datoriilor catre stat, daca se doreste achitarea datoriilor curente si nu a penalitatilor de ... (vezi toată discuția)
Cum se incaseaza impozitele si taxele locale ioanacatanas ioanacatanas Ordinea incasari datoriilor catre bugetul local. Cum se incaseaza impozitele si taxele datorate catre bugetul local daca am o amenda din 2010 si impozitul pe ... (vezi toată discuția)
Plata esalonata a amenzilor administrative bumbeas bumbeas pot fi platite esalonat amenzile administrative aplicate persoanelor fizice? care este perioada maxima in care pot fi platite esalonat aceste obligatii? (vezi toată discuția)