avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pot avea dreptul la somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pot avea dreptul la somaj?

buna ziua.in perioada 28.02.2009-01.10.2009 am beneficiat de indemnizatie de somaj.apoi am intrat in concediu prenatal.intrerupandu-se perioada de somaj si de restul urma sa beneficiez dupa ce implinea copilul 2 ani.din 01.01.2010-19.11.2011 am fost in concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani.din 21.11.2011 si pana in 10 aprilie .2012 am beneficiat de restul perioadei de somaj.apoi pana in 01.09.2012 nu am avut nici un venit.m-am angajat in 01.09.2012iar acum am ramas insarcinata.in eventualitatea unor conflicte cu angajatorul..de comun acord ma poate trimite in somaj?pot beneficia de indemn de somaj si sa beneficiez apoi de indemn de crestere a copilului?
Cel mai recent răspuns: C.Geta , utilizator 19:42, 22 Februarie 2013
1. Pentru a putea sa beneficiati de indemnizatie de somaj trebuie:
- sa va inceteze contractul individual de munca din motive neimputabile dvs.;
- in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj sa aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

2. Legea 76/2202

Art.37.1
(1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.
...

3. Asadar ar fi bine sa continuati sa aveti venit din salariu macar pana veti intra in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) si apoi veti putea intra in concediu crestere copil (CCC).
multumesc frumos pentru informatii.multumesc ca existati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj Anca1011 Anca1011 buna ziua, Am un salariat al carui contract de munca a fost incheiat pe data de 08.04.2010. In perioada 16.09.2010-16.09.2012 a intrat in concediu pentru ... (vezi toată discuția)
Despre conditii somaj danutz_bsd danutz_bsd Daca anul trecut, in lunile iulie si august, am fost in somaj, acum mai beneficiez de ajutorul de somaj? (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj dupa o perioada de o luna de activitate? alexaalexandra alexaalexandra Daca eu in acest moment ma aflu in somaj si dupa terminarea somajului bag cartea de munca ptr.1 luna la o firma de unde sa ramin apoi in somaj se poate?In ... (vezi toată discuția)