As dori sa stiu si eu daca exista o lege sau o prevedere ceva care sa interzica unui medic sa dea trimitere pentru analize medicale unei femei insarcinate 2 luni la rand. Precizez ca sunt insarcinata, am primit acum o luna o trimitere pentru un set de analize dar mai am nevoie de inca o trimitere pentru altele iar medicul de familie a spus ca nu mai poate sa imi dea trimitere decat dupa 6 luni de sarcina, eu avand acum 4 luni.
Va multumesc.
Medicul de familie va recomanda analize de laborator doar daca el considera necesar acest lucru - ca orice alt medic de altfel. Gratuit, va poate recomanda un set de analize in trimestrul I si unul in trimestrul III de sarcina. Nu i se permite sa va elibereze bilete de trimitere la indicatia altor medici ( de exemplu, ginecolog, in cazul dumneavoastra. Nici Colegiul Medicilor, nici Casa de Asigurari nu pot interveni peste decizia medicului, atata vreme cat acesta o poate justifica.
Ce drepturi are?
C.Geta
sora mea a fost angajata cu cm in italia.a revenit in tara.este insarcinata in luna a 7-a.din 2007 nu a mai platit in tara nici un fel de contributie.este ... (vezi toată discuția)