avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cumparare casa si teren - cumparator fara carte de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cumparare casa si teren - cumparator fara carte de identitate (doar cu pasaport)

Sint cetatean roman cu domiciliu in strainatate. Posed pasaport romanesc de cetatean roman cu domiciliu in strainatate si CNP.
Nu am carte de identitate/buletin.
Intentionez sa cumpar casa cu teren aferent in romania.
Intrebarea mea este daca e nevoie de carte de identitate temporara/permanenta sau este suficient pasaportul de cetatean roman cu domiciliu in strainatate.

Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:02, 23 Februarie 2013
este suficient pasaportul romanesc.
Pasaportul nu este act de identitate ci document de calatorie.
In caz ca notarul nu il accepta va puteti face o carte de identitate provizorie - nu cu termen de 10 ani, pe aceea nu o puteti obtine decat daca renuntati la domiciliul din strainatate.
Eu am vazut acte incheiate la notar pe baza de pasaport deci cred ca se poate. Daca intampinati greutati, ceea ce nu prea cred, veti urma sfatul lui Ares_3 de a solicita un CIP la serviciul de evidenta a pesoanelor de la ultimul domiciliu din Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate provizorie la 14 ani Bella47 Bella47 Buna! As dori sa intreb : am buletin de identitate iar fiica mea imlineste 14 ani si persoana care mia dat adresa nu mai vrea sa ma ajute.in cazul aceasta pot ... (vezi toată discuția)
Cip (carte de identitate provizorie) bbyRo bbyRo Salut tare! As avea nevoie de lamuriri.Unde am si unde n-am acces cu asa zisul CIP? Am inteles ca la Banca nu ma ia nimeni in seama cu ea,la parasirea ... (vezi toată discuția)
Obtinere carte de identitate pentru cetatean roman stabilit in serbia AnaLuana AnaLuana Buna ziua, Verisoara mea, nascuta in 1962 in Romania, a trait de la varsta de 2 ani in fosta Iugoslavie, actual Serbia. Parintii ei sunt mama romanca, tatal ... (vezi toată discuția)