CIP se obtine de la Serviciul Evidenta care v-a eliberat ultima carte de identitate, la ultimul loc de domiciliu si da, cu CIP va puteti face pasaport.
Nu cred ca exista banci care sa acorde credite persoanelor cu carti provizorii de identitate.
Nu stiu ce sa va spun referitor la angajare, pe CIP aveti CNP si domiciliu (chiar daca scrie
lipsa dovada adresa de domiciliu) si este act de identitate, deci teoretic nu ar trebui sa aveti probleme. Puneti intrebarea in forumul Dreptul muncii.
Nu puteti iesi din tara cu CIP. In afara de acest articol din legea 248/2005, republicata:
ART. 6^1
(1) Pentru scopurile prezentei legi, cartea de identitate şi cartea electronică de identitate valabile constituie document de călătorie pe baza căruia cetăţenii români pot călători în statele membre ale Uniunii Europene.
nu am ce lege sa va pun unde sa scrie explicit unde nu puteti folosi cartea de identitate provizorie. Este act de identitate valabil pe teritoriul Romaniei, teoretic o puteti folosi peste tot in tara. Practic, asa cum v-am zis deja, este posibil sa intampinati probleme.