avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... rectificare acte stare civila.
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

rectificare acte stare civila.

p.aristica a murit in urma cu 10 ani.Mostenitorii vor sa dezbata succesiunea in instanta, dar, in certificatul de nastere al fiicei, prenumele tatalui este- aistica-, in certificatul de nastere si buletinul fiului - aristica -, in buletinul ficei - ristica-, in certificatul sau de deces si in titlul de proprietate cu tricolor - ristea-.Cum rectificam toate aceste acte, oameni buni?Cu exceptia buletinelor de identitate ale copiilor, toate celelalte documente sunt eliberate de aceeasi primarie, evident, in timp, dar, in mod cert si evident, dupa acelasi registru de stare civila.Toti secretarii acestia de la primaria repectiva au avut probleme oftalmologice?
Ultima modificare: Marți, 17 Februarie 2009
dandanaua, utilizator
In legatura cu actele de stare civila si de identitate acestea se rectifica in baza art 4 alin 2 lit c) din Ordonanţa nr. 41 din 30/01/2003 privind dobândirea şi schimbarea pe cale administrativă a numelor persoanelor fizice: "când, din neatenţia ofiţerilor de stare civilă ori ca urmare a necunoaşterii reglementărilor legale în materie, au fost efectuate menţiuni greşite în registrele de stare civilă ori au fost eliberate certificate de stare civilă cu nume eronate, în baza cărora au fost eliberate alte acte"
Iar celelalte acte se modifica apoi in baza actelor de identitate si de stare civila rectificate.
Pai nu aveau probleme, dar asa erau registrele pe atunci.
Si nu, nu se intocmeau toate actele de stare civila subsecvente in baza aceluiasi registru de stare civila... Ci in baza unor acte diferite, a unor declaratii, a unor acte eliberate de spital, dupa caz.

Puteti face toate aceste indreptari de erori sau puteti sa duceti la notar doi martori, sa faceti vreo doua declaratii de notorietate si puteti dezbate mostenirea.
E mai rapid si mai ieftin...
Daca insa credeti ca nu e singura data cand va trebui sa demonstrati ca Ristea si Aistica, Aristica etc e aceeasi persoana, atunci rezolvati cum a spus colega, doar ca e mult de alergat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate act notarial larisa ciurcanu larisa ciurcanu Buna seara, Am nevoie de ajutorul d-vs. Prenumele mamei mele este in unele acte oficiale ELEANA, adica Certificat nastere ,Buletin de identitate,Titlul de ... (vezi toată discuția)
Identitate gresita dupa 91 de ani???? iulianour iulianour BUN GASIT!Asta e problema mea: bunicul meu in varsta de 91 de ani a avut nevoie de un nou cetrificat de nastere intru cat cel vechi era prea degradat . La ... (vezi toată discuția)
Corectarea numelui in certificatul de nastere madalina_petrut madalina_petrut Ma numesc Popa (cas. Petrut) Ioana Madalina si sunt studenta in anul 6 la UMF Tg.Mures. Problema mea este urmatoarea: in certificatul de nastere prenumele de ... (vezi toată discuția)