avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... scrisoare recomandata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

scrisoare recomandata

O scrisoare recomandata ,cu aviz de primire trimisa arendasului de catre arendator in ceea ce priveste dreptul de preemptiune bineinteles in care se da intalnire la un notar sau la un mediator , este valabila ??
Cel mai recent răspuns: tarkan , utilizator 13:03, 23 Februarie 2013
Buna ziua.
Scrisoarea recomandata este o corespondenta "inregistrata" intre doua persoane.
Prin confirmarea de primire atasata, aveti semnatura de primire a destinatarului.
Recomandata sta la dispozitia destinatarului zece zile.
İn caz de nepredare, chiar daca are confirmare de primire, se intoarce retur cu mentiunea postala de retur (ori nu a ridicat dest. recomandata, ori a refuzat-o, ori adresa incorecta, etc.).
Aveti insa o posibilitate de a trimite tot prin trimitere inregistrata, si anume prin scrisoare deschisa cu valoare declarata. İn nota inventar se trece continutul (invitatie la notar, mediator, etc. ). Asa puteti preintampina ca arendasul sa spuna ca a fost doar o simpla corespondenta intre dvs si el. Binenteles ca puteti trimite tot cu confirmare de primire pentru a arata data in care a fost ridicata de destinatar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Februarie 2013
tarkan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie aramcos aramcos Am invitat arendasul prin intermediul unui mediator .Ca obiect am scris ca sa-si exprime dreptul de preemptiune asupra pretului vanzarii care este mai mic ... (vezi toată discuția)
Notificare prin executor esuata rolex rolex In conformitate cu clauzele unui contract de arenda intocmit in forma autentica la notar este stipulat ca in cazul neplatii arenzii la data stabilita ... (vezi toată discuția)
Procedura in instanta rolex rolex O persoana a incheiat un contract de arenda autentificat la notariat, cu mentiunea ca, constituie titlu executoriu care are una din clauze faptul ca daca ... (vezi toată discuția)