avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Functie de baza
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Functie de baza

Daca sunt administratorul unei societati si lucrez 8h/zi la o alta firma,pot declara ca functia de baza este cea la societatea unde sunt administrator?
Cel mai recent răspuns: andad , utilizator 13:04, 12 Martie 2015
Daca sunteti angajat la acea firma, cu contract individual de munca si la calculul impozitului pe salariu vi se ia in calcul "deducerea personala de baza",atunci,acolo aveti functia de baza.
Numai daca aveti c.i.m. la acea societate se poate acest lucru ...

Administratorul unei societati poate avea functie de baza (primeste deducere) daca acesta este unicul job?
Este necesar sa declari "Functia de baza" numai daca ai CIM?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2015
andad, utilizator
Deducerea personala se acorda numai la veniturile din salarii si la locul de munca unde salariatul are functia de baza.

art.56 C.fisc.
(1) Persoanele fizice prevăzute la art. 40 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub formă de deducere personală, acordată pentru fiecare lună a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcţia de bază.
....
Functia de baza reprezinta orice activitate desfasurata in baza unui contract individual de munca sau a unui statut special prevazut de lege.... sa inteleg ca un administrator poate sa declare ca functie de baza activitatea sa?
Ultima modificare: Joi, 12 Martie 2015
andad, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce inseamna si ce presupune functia de baza danabode danabode Buna, Momentan sunt angajata la o firma cu timp de lucru de doua ore/zi. De curand am mai gasit ceva cu angajare de 4 ore pe zi.La prima firma am ... (vezi toată discuția)
Deducere personala Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. Am angajat recent o persoana care deja are un contract individual de munca cu primaria pe postul de asistent personal. As vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Functia de baza koeni koeni Va rog sa-mi spuneti daca trebuie declarat functia de baza la angajator. Am urmatoarea speta, in contractul de munca incheiat in anul 2007 a fost specificat ca ... (vezi toată discuția)