avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Deducere personala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Deducere personala

Buna ziua.
Am angajat recent o persoana care deja are un contract individual de munca cu primaria pe postul de asistent personal.
As vrea sa stiu daca beneficiaza de acolo de deducerea personala de baza sau va beneficia acum in baza noului contract?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:41, 25 Iunie 2014
Salariatii au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub forma de deducere personala, acordata pentru fiecare luna a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se afla functia de baza.

Prin urmare, salariatul va trebui sa declare unde are functia de baza.

art.7 alin.1 C.fisc.
...
3. activitate dependentă la funcţia de bază - orice activitate desfăşurată în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, declarată angajatorului ca funcţie de bază de către angajat; în cazul în care activitatea se desfăşoară pentru mai mulţi angajatori, angajatul este obligat să declare fiecăruia locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază ;
....
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iunie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna si ce presupune functia de baza danabode danabode Buna, Momentan sunt angajata la o firma cu timp de lucru de doua ore/zi. De curand am mai gasit ceva cu angajare de 4 ore pe zi.La prima firma am ... (vezi toată discuția)
Deducere personala beta88 beta88 Buna ziua!Eu lucrez la 2 firme cu cate 4 ore la fiecare la o firma de aprox 5 ani,iar la cealalta de aprox 3 ani,nu pot beneficia de deducere personale?pentru ... (vezi toată discuția)
Functia de baza koeni koeni Va rog sa-mi spuneti daca trebuie declarat functia de baza la angajator. Am urmatoarea speta, in contractul de munca incheiat in anul 2007 a fost specificat ca ... (vezi toată discuția)