Va rog sa-mi spuneti daca trebuie declarat functia de baza la angajator. Am urmatoarea speta, in contractul de munca incheiat in anul 2007 a fost specificat ca salariata are functia de baza la o alta unitate. Intre timp contractul de munca a fost suspendat pentru crestere copil, celalalt contract de munca a salariatei a incetat. (stim din surse neoficiale). La reluarea activitatii se acorda deducere personala? Nu depune declaratie ca ar schimba functia de baza)
art. 7 C.fisc . - Definiţii ale termenilor comuni
...
3. activitate dependentă la funcţia de bază - orice activitate desfăşurată în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, declarată angajatorului ca funcţie de bază de către angajat; în cazul în care activitatea se desfăşoară pentru mai mulţi angajatori, angajatul este obligat să declare fiecăruia locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază ;
..
La reluarea activitatii daca nu declara functia de baza la acel angajator , atunci nu i se va acorda deducerea personala.
Multumesc. Dar angajata spune ca conform codului muncii ea nu este obligat sa declara unde are functia de baza si relatiile de munca sunt reglementate de codul muncii si nu de codul fiscal.
Un alt caz. Se incheie in aprilie un contract de munca cu norma intreaga, nu este specificat daca este functia de baza sau nu. Informal am aflat ca salariata mea in mai a reluat contractul de munca suspendat intr-o alta unitate dar cu norma partiala. Salariata nu depune declaratie unde are functia de baza. Cine acorda deducerea personala?
Deducere personala
beta88
Buna ziua!Eu lucrez la 2 firme cu cate 4 ore la fiecare la o firma de aprox 5 ani,iar la cealalta de aprox 3 ani,nu pot beneficia de deducere personale?pentru ... (vezi toată discuția)
Deducerea personala
adela5285
Buna ziua!
As vrea sa va intreb care este sanctiunea pentru acordarea deducerii personale fara a detine declaratie de la angajat cum ca are functia de baza la ... (vezi toată discuția)